Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Modern Heart

Milow vaart op zijn vijfde plaat een gloednieuwe muzikale koers.

Verandering. Als er één woord is dat het muzikale traject van Milow het best samenvat, is het dat. Na de pure pop van 'North And South' volgde het meer ingetogen 'Silver Linings', en nu wordt het roer opnieuw drastisch omgegooid met 'Modern Heart', zijn vijfde cd die wéér een ander facet van zijn persoonlijkheid bloot legt. “Dat komt omdat ik er deze keer zeer bewust voor gekozen heb om samen te werken met muzikanten en producers waar ik op het eerste gezicht niet zoveel raakpunten mee heb”, zegt hij daar zelf over.

Milow bundelde krachten met het Duitse electroduo Rufus Dipper en ging de studio in met Brian Kennedy, de producer en songschrijver van onder meer Rihanna en Chris Brown, en Grammy Award-winnaar James Fauntleroy, de man die eerder al succes kende als hitleverancier voor Jay-Z, Justin Timberlake, Kendrick Lamar en Beyoncé. Stuk voor stuk referenties die een idee geven van Milow's artistieke ambities.

“Ik wilde de lat hoger leggen voor de nieuwe plaat, me ver van mijn eigen comfortzone houden. Door vanuit een heel andere invalshoek te componeren, groeide het besef dat er maar één soort beperkingen bestaat: diegene die ik mezelf opleg. Daarom wilde ik dit keer nog meer dan anders mijn horizon verbreden. Op Modern Heart staat team work centraal. Veel samenwerkingen lopen spaak omdat iedereen te sterk vasthoudt aan zijn eigen gewoontes. Terwijl de essentie van er iemand anders bij te halen net is om je eigen methodes in vraag te stellen. In het verleden zijn mijn songs altijd op akoestische gitaar ontstaan. Maar deze keer wilde ik iets nieuws. Deze keer zijn we telkens vanuit een beat vertrokken, en dat was echt een wereld van verschil. Het komt erop aan te vertrouwen in de muziek die het eerste half uur in de studio ontstaat, en dat achteraf niet kapot te redeneren. Niet evident, maar het heeft wél resultaat opgeleverd.”

Milow kende zijn eigen sterktes – een sterk refrein, een catchy melodie- maar wilde vermijden dat de de nummers te steriel, te mechanisch zouden worden. De ziel van de songs moest onaangeroerd blijven. En omdat hij die spartaanse beats sowieso wilde combineren met live-muzikanten, werd het team achter Modern Heart versterkt met twee topproducers die weten hoe die uitersten met elkaar versmolten kunnen worden. Opnieuw: niet van de minsten. Marius De Vries heeft namen als Björk, David Gray en Rufus Wainwright begeleid. En de Amerikaanse Joe Chiccarelli superviseerde platen van The White Stripes, Morrisey en Jason Mraz. Al die gebundelde krachten zorgen ervoor dat op de nieuwe cd het beste van twee werelden met elkaar versmolten worden.
Inhoudelijk gaat het over het verlangen naar menselijke communicatie, en de problemen die dat met zich meebrengt. Elders wordt de toon autobiografischer en brengt hij zijn eigen familiegeschiedenis verder in kaart. Maar -en dat is écht een primeur- met 'Love Like That Is Easy' staat er voor het eerst ook een écht liefdesliedje op de plaat.

Sinds hij in de Benelux doorbrak met 'You Don't Know' en nadien ook internationaal scoorde met zijn persoonlijke bewerking van de 50 Cent-classic 'Ayo Technology' -zestig miljoen keer bekeken op YouTube, veertig miljoen keer gestreamd op Spotify - is Milow uitgegroeid tot één van de meest populaire artiesten in Europa. Zijn internationale debuutplaat haalde platina in België, Duitsland en Zwitserland, en was goed voor goud in zowel Frankrijk, Nederland als Oostenrijk. Time Magazine wijdde een artikel aan hem, en sinds 2011 won Milow liefst 12 MIA's, de belangrijkste prijzen die je in België als muzikant in de wacht kan slepen.
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs19,90
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs19,90

3 - 5 Werkdagen

 • 1. Waiting Around For Love (00:00)
 • 2. Lonely One (00:00)
 • 3. Howling At The Moon (00:00)
 • 4. The Fast Lane (00:00)
 • 5. Love Like That Is Easy (00:00)
 • 6. No No No (00:00)
 • 7. Running Blind (00:00)
 • 8. Really Rich (00:00)
 • 9. Way Up High (00:00)
 • 10. The Fast Lane (00:00)
 • 11. No No No (00:00)
 • 12. Love Like That Is Easy (00:00)
 • 13. Howling At The Moon (00:00)
 • 14. Running Blind (00:00)

Gemiddelde beoordeling

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit product?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • EAN : 0889853175628
 • Uitvoering : CD
 • Platenmaatschappij : Homerun Records
 • Verschijningsdatum : 13-05-2016
 • Afmetingen : 141 x 124 x 10 mm.
 • Gewicht : 100 gr.