Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Muziek

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Levertijd  

3Js

De thuisbasis van de Nederlandse band 3JS is Volendam. De 3JS bestaan uit Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte. De band is in 2002 opgericht en gebaseerd op de voornamen van de leden. Ze raakte landelijk bekend na het succes van hun debuutalbum Watermensen uit 2007 en door hun vrienden Jan Smit en Nick & Simon. De nummers, Nederlandstalige pop met een flinke scheut Ierse folk, slaan in als een bom. En voordat iemand een bandnaam heeft kunnen verzinnen, is 3JS al een begrip. Het debuutalbum Watermensen wordt goud, het trio krijgt een Zilveren Harp, zegeviert bij de Vrienden Van Amstel Live en ziet het tweede album Kamers Van M’n Hart uitgeroepen worden tot Nederpopklassieker. Ondertussen scoren ze de ene hit na de andere.

Lees meer

Marco Borsato

Marco Roberto Borsato werd geboren op 21 december 1966 in Alkmaar als zoon van de Italiaanse Roberto Borsato en de Nederlandse Mary de Graaf. In 1990 won Borsato de Soundmixshow met zijn vertolking van het nummer At this moment van Billy Vera. Vele optredens en enkele Italiaanse singles- en albums volgden. In 1994 brak hij door met zijn eerste Nederlandstalige single Dromen zijn bedrog. Dit nummer stond dertien weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Al snel volgde zijn tweede single, Waarom nou jij. Ook dit nummer behaalde een eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Zijn eerste Nederlandstalige album, Marco (1994), was een groot succes en behaalde twee keer de platina status.

Sinds 1998 is Borsato ambassadeur van War Child. Tijdens concertreeksen staat Borsato altijd samen met zijn publiek stil bij het werk van War Child voor kinderen in oorlogsgebieden.

In 2004 ontving Borsato een Koninklijke Onderscheiding, hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn muzikale bijdrage aan de Nederlandse muziekindustrie en inzet voor War Child Nederland. In de afgelopen jaren ontving Borsato talloze onderscheidingen en prijzen. Hij won o.a. iedere TMF Award voor ‘Beste Zanger Nationaal’. In 2007 werd de TMF ‘Borsato Award’ in het leven geroepen. Deze award is bedoeld om beginnende artiesten een kans te geven in de muzikale wereld.

In 2006 Borsato vond de concertreeks Symphonica in Rosso in het GelreDome in Arnhem plaats. Alle stadionconcerten waren in korte tijd uitverkocht. Resultaat was een spectaculaire show met een uniek verlichte catwalk, een driedimensionaal decor en een schitterende lichtshow. Een uitzinnige en compleet in rood uitgedoste fans, een bijna 40-koppig orkest en bijzondere gastoptredens van Andrea Bocelli, Lucie Silvas, Ilse DeLange, Julian Thomas en Ali B maakten het spektakel helemaal af.

In 2008 maakt hij zijn debuut als acteur in de film Wit licht. De film is een onderdeel van een superspannend en uniek project welke bestaat uit een film, een album en een concertreeks genaamd Wit Licht. Nog voordat het album verscheen had de voorverkoop er al voor gezorgd dat Wit licht dubbel platina werd. De eerste drie singles, Wit licht, Stop de tijd en Dochters, behaalden een nummer 1 positie en bleven hier wekenlang op staan.

Marco Borsato is getrouwd met Leontien Ruiters. Samen hebben ze drie kinderen, Luca (1998), Senna (2001) en Jada (2002).

Lees meer

Frans Bauer

Frans Bauer (30 december 1973) wilde als klein jongetje maar een ding: zanger worden. Op negenjarige leeftijd brengt hij zelf zijn eerste single uit. Op elfjarige leeftijd neemt hij zangles en treedt regelmatig op als voorprogramma van bekende artiesten als Koos Alberts. Tot zijn vijftiende brengt Frans elk jaar een single uit in eigen beheer. Hij krijgt landelijke bekendheid door zijn optreden in het populaire datingprogramma All You Need Is Love.

Met de single Als sterren aan de hemel staan breekt Frans Bauer in 1994 definitief door. Met het Duitstalige schlageralbum Weil Ich Dich Liebe veroverde Bauer in 1997 ook de Duitse markt. De regenboog, een duet met Marianne Weber, was in datzelfde jaar in Nederland een nummer 1-hit. Dankzij de vele fans werd Frans Bauer steeds populairder. In 1998 stond hij voor de eerste keer in Ahoy Rotterdam. In 2003 waren Frans Bauer en zijn gezin wekenlang te zien in de realitysoap De Bauers over het gezinsleven van Bauer en zijn vrouw Mariska. Het programma won de Gouden Televizier-Ring 2004. Frans Bauer ontving een Gouden Harp en een Edison Award, en werd tijdens het Edison Gala uitgeroepen tot Beste Zanger Nationaal. Op 29 april 2004 werd Frans Bauer door Koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In december 2005 maakt Frans zijn debuut op het witte doek. In de vijfde speelfilm van de Vlaamse kinderheld Kabouter Plop speelt Frans een excentrieke muzikale kabouter genaamd Amadeus.

Frans Bauer is getrouwd met Mariska van Rossenberg. Samen hebben ze vier zonen: Christiaan, Jan, Frans jr. en Lucas.

Lees meer

U2

De succesvolle Ierse rockgroep werd in 1976 opgericht in Dublin. De band bestaat uit de leden Bono (zang), The Edge (gitarist), Adam Clayton (bassist) en Larry Mullen jr. (drums). De band leverde sinds die tijd succesvolle hits als New years day (1983), Sunday bloody Sunday (1983), The fly (1991), Beautiful day (2000), Elevation (2001), en Vertigo (2004) . De band ontving diverse prijzen, waaronder een Grammy Award voor ‘Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocal’, ‘Best Rock Song’, ‘Best Rock Album’, ‘Song Of The Year’ en ‘Album Of The Year’ en een Brit Award voor o.a.‘International Group’. De band zet zich in voor de mensenrechten en steunt goede doelen.

Lees meer

Eric Clapton

Eric Clapton is zonder meer één van de meest legendarische gitaristen van de twintigste eeuw. Hij wordt algemeen beschouwd als één van de meest getalenteerde rockgitaristen in de geschiedenis. Voor zijn omvangrijke carrière heeft hij dan ook zeventien Grammy Awards ontvangen, de hoogste award in de muziekwereld. Daarbij is hij de enige die maar liefst drie vermeldingen heeft in de Rock & Roll Hall Of Fame; twee als lid van een band, en één als soloartiest.

Eric wordt aan het eind van de Tweede Wereldoorlog geboren uit een relatie tussen zijn moeder en een Canadese soldaat, en groeit op bij zijn opa en oma in Engeland. Op zijn dertiende vraagt hij een gitaar van zijn grootouders, waarmee hij de blues ontdekt. Als hij zestien is schrijft hij zich in bij het Kingston Colle Of Art, maar wordt daar na een jaar al weggestuurd omdat hij in de klas constant gitaar zit te spelen. Hij gaat bij zijn grootvader in de bouwsector werken, terwijl hij zich in zijn vrije tijd elektrische gitaar leert spelen.

In de jaren zestig speelt Clapton in verschillende blues- en rockbands, waaronder The Yardbirds, met wie hij grote successen kende, en met de legendarische rockband Cream. Hoewel Cream maar twee jaar bestaan heeft, verwerft hij met deze band definitief de reputatie van beste rockgitarist ter wereld. Ook in de jaren zeventig, tachtig en negentig maakt Clapton deel uit van succesvolle groepsprojecten, maar brengt hij ook zeer succesvolle soloalbums uit. In zijn privéleven gaat het Clapton echter minder voor de wind: hij heeft een zeer tumultueus liefdesleven, is meerdere malen drugs- en drankverslaafd en verliest in 1991 zijn zoontje Conor bij een tragisch ongeval. Naar aanleiding van dit ongeval schrijft de door verdriet verscheurde Clapton het wereldberoemde nummer Tears in heaven.

Gedurende zijn carrière heeft Eric Clapton maar liefst 56 albums uitgebracht, hetzij met een band, hetzij als soloproject. Het eerste album waarop Clapton te horen is, is Five Live Yardbirdsyy uit 1965, een album met de band the Yardbirds. Claptons legendarische rocknummer Layla is te horen op het album Layla and Other Assorted Love Songs uit 1970. In 1992 verschijnt Claptons prachtige livealbum Unplugged, waarvoor hij een Grammy in ontvangst mag nemen. Claptons meest recente album is Road to Escondido (2006).

Lees meer