Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Genres en rubrieken

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Levertijd  
  • Meer Serie  

The Rolling Stones

The Rolling Stones is een Engelse rock-'n-rollband die actief is sinds 1962. De band speelt, naast rock-'n-roll en rock ook stijlen als blues, country, hardrock, reggae en punk.Sinds The Rolling Stones in 1962 werden opgericht, hebben zij vele grote hits gehad zoals Angie, Paint It Black en (I Can't Get No) Satisfaction. De band heeft meer dan 25 studioalbums uitgebracht, waaronder Tattoo You, Goats Head Soup, Some Girls, Let It Bleed en Sticky Fingers. The Rolling Stones bestaan uit Mick Jagger (zang), Keith Richards (gitaar), Charlie Watts (drums) en Ron Wood ((bas)gitaar). De bekendste ex-leden zijn Brian Jones, Mick Taylor, Bill Wyman, en hoewel nooit officieel, toetsenist Ian Stewart. Bron: Wikipedia.

Lees meer

Di-Rect

In 1999 is Jamie Westland een piepjonge maar super getalenteerde drummer. In zijn woonplaats Den Haag speelt hij in verschillende bands. Na een tocht door het Haagse bandjescircuit vindt hij de drie jonge muzikanten Tim Akkerman, Frans ‘Spike’ van Zoest en Bas van Wageningen. Het klikt zowel op persoonlijk als muzikaal vlak en hiermee is de band DI-RECT officieel geboren.

In het begin spelen de jongens voornamelijk grunge en cross-over covers, maar in een van de eerste repetities gaan ze ook al met eigen nummers van zanger Tim Akkerman aan de slag. Ze nemen een demo op met vijf nummers die o.a. bij 3FM DJ Rob Stenders op het bureau valt. Hij draait het nummer Just The Way I Do in zijn ochtendprogramma en al snel wordt de band een platencontract aangeboden. In 2001 brengt DI-RECT het debuutalbum Discover uit, de eerste single Just The Way I Do is meteen een Top 40 hit. De opvolger My Generation komt zelfs nog hoger in de hitlijsten.

In 2002 gaat DI-RECT voor promotie naar Indonesië waar de band mega populair is. ‘Just The Way I Do’ en ‘Inside My Head’ zijn er allebei top 5 hits en de mannen worden als supersterren behandeld. Terug in Nederland ontvangt de band een TROS Mega-Award voor de populairste artiest/groep van het jaar.

Meer dan 800 optredens, een kast vol prijzen en vijf albums later is het eind 2008 tijd voor een nieuw hoogtepunt. Vanaf november van dat jaar kruipen Tim, Spike, Jamie en Bas minimaal 90 keer in de huid van de legendarische band The Who om de fameuze rockopera Tommy uit te voeren.

Op 12 maart 2009 maakt Tim Akkerman bekend dat hij uit de band stapt om zich op een solocarrière te richten. Na het vertrek van zanger Tim in 2010 verschijnen zanger Marcel Veenendaal en toetsenist Vince van Reeken. In de nieuwe formatie met Marcel als zanger en Vince als toetsenist, is de band energieker dan ooit.

Lees meer

Neil Diamond

Neil Diamond (New York, 24 januari 1941) kreeg op zestienjarige leeftijd een gitaar als verjaardagscadeau. Al snel richtte hij zich op lessen, en later op songwriting. Hij verliet de universiteit zes maanden voor afstuderen om een aanbod als songwriter bij een uitgeverij te accepteren. Later huurde hij zelf een kantoor om al zijn tijd aan het schrijven van songteksten te besteden. Na een aantal jaren werd hij benaderd door de producenten Jeff Barry en Ellie van Greenwich. Zij brachten hem in contact met Bert Berns, de man achter Bang Records, voor welk label Neil in 1965 ging zingen. Voordat Neil Diamond zelf zanger werd, schreef hij al wereldhits voor Elvis Presley, Lulu, Deep Purple en The Monkees. Vanaf 1965 scoorde hij ze zelf, tientallen achter elkaar (Sweet Caroline, I’m a believer, Girl you'll be a woman soon, Cracklin' Rosie). Met zijn bronzen stemgeluid groeide hij uit tot een van de meest succesvolle Amerikaanse artiesten uit de jaren zestig en zeventig.

Lees meer

P!NK

De Amerikaanse zangeres Alecia Beth Moore (8 september 1979), beter bekend als P!nk, scoorde in 2000 haar eerste grote hit met het nummer There you go. Vele hits volgden, Get the party started, Just like a pill en Stupid girls. Ze dankt haar bijnaam aan het schattige, babyachtige voorkomen.

Lees meer

Herman van Veen

Herman van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) is een virtuoos en veelzijdig podiumkunstenaar met een enorme staat van dienst. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia, Carré, Friedrichstadtpalast, Carnegie Hall, schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vier talen. In 1965 beklom Van Veen voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Hij speelt viool, zingt, schrijft, componeert, regisseert, acteert, schildert en is de geestelijke vader van de wereldberoemde stripfiguur-eend Alfred Jodocus Kwak. Van zijn hand verschenen tot op heden 176 cd’s, 21 dvd’s en een zeventigtal boeken. Van Veen zet zich al meer dan vijftig jaar actief in voor de rechten van het kind, is jarenlang goodwill-ambassadeur voor Unicef en mag zich – naast de vele internationale onderscheidingen die hem ten deel vielen- Professor Honoris Causa van de Martin Buber University Brussel/Kerkrade noemen en heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel omwille van zijn humanitaire inzet, zijn consequente houding tegen elke vorm van onrecht en zijn verdediging van het vrije woord. Sinds november 2012 bestaat het ‘Herman van Veen Arts Center', gelegen in het hart van een bijna 100 hectare groot natuurgebied in Soestduinen Nederland, een centrum dat vooral jonge kunstenaars een plek wil bieden hun begaafdheden te ontwikkelen en te tonen.

Lees meer