Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Muziek

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Levertijd  

Dire Straits

In 1977 ontstaat de Britse rockband Dire Straits. De band is opgericht door Mark Knopfler, zijn jongere broer David Knopfler, John Illsley en Pick Withers. De band debuteert in 1978 met het album Dire Straits en scoort in Europa en de Verenigde Staten een grote hit met Sultans of swing. In totaal verschijnen er van de Dire Straits zes studioalbums. Brothers In Arms uit 1985 is veruit het meest succesvolle album uit deze reeks. De cd staat maar liefst 269 weken in de Nederlandse album top 100 en bevat hits als Money for nothing, Brothers in arms en Walk of life.

Lees meer

U2

De succesvolle Ierse rockgroep werd in 1976 opgericht in Dublin. De band bestaat uit de leden Bono (zang), The Edge (gitarist), Adam Clayton (bassist) en Larry Mullen jr. (drums). De band leverde sinds die tijd succesvolle hits als New years day (1983), Sunday bloody Sunday (1983), The fly (1991), Beautiful day (2000), Elevation (2001), en Vertigo (2004) . De band ontving diverse prijzen, waaronder een Grammy Award voor ‘Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocal’, ‘Best Rock Song’, ‘Best Rock Album’, ‘Song Of The Year’ en ‘Album Of The Year’ en een Brit Award voor o.a.‘International Group’. De band zet zich in voor de mensenrechten en steunt goede doelen.

Lees meer

P!NK

De Amerikaanse zangeres Alecia Beth Moore (8 september 1979), beter bekend als P!nk, scoorde in 2000 haar eerste grote hit met het nummer There you go. Vele hits volgden, Get the party started, Just like a pill en Stupid girls. Ze dankt haar bijnaam aan het schattige, babyachtige voorkomen.

Lees meer

Andre Rieu

Nederlands bekendste violist en orkestleider André Rieu staat vooral bekend om zijn uitvoeringen van populair klassieke werken van onder andere Johann Strauss. Dit zorgt ervoor dat hij al twintig jaar populair is bij een breed publiek over de hele wereld. Rieu groeide op in een muzikale familie. Zijn vader was dirigent van het Limburgs Symfonie Orkest. Hij liet André vanaf zijn vijfde jaar viool spelen. In 1977 sluit André zijn studie af aan de muziekacademie te Brussel met een Premier Prix. Hij richtte het Maastrichts Salonorkest op, en breidde in 1987 zijn ensemble uit tot het Johann Strauß Orchestra. De grote doorbraak kwam in 1994 met de Tweede Wals uit de Suite voor Variété orkest van Dmitri Sjostakovitsj. Dit werd een onverwacht succes. Door de hernieuwde aandacht voor walsmuziek neemt de populariteit van André Rieu enorm toe en volgen er vele succesvolle albums en grootschalige wereldtournees. Rieu treedt meestal op in de Nederlandse steden: Amsterdam, Arnhem, Heerenveen en als klap op de vuurpijl Maastricht. Ieder jaar keert André Rieu met zijn Johann Strauss orkest terug op ‘zijn’ Vrijthof in Maastricht. Dit is één van de succesvolste concerten van Rieu. Het is voor Rieu en zijn orkest ook een thuisoptreden. Op 5 maart 2009 werd Rieu geridderd in de Franse Orde van Kunst en Letteren wegens het uitdragen en populair maken van de klassieke muziek in de hele wereld, met name in Frankrijk. Rieu was al geridderd in de Nederlandse Orde van de Nederlandse Leeuw in 2002. In 2003 vierde André Rieu zijn Zilveren jubileum als musicus. Rieu bespeelt een Stradivarius uit 1667.

Lees meer

Eminem

Eminem is de artiestennaam van de in 1972 geboren Marshall Bruce Mathers III. De Amerikaanse rapper, die ook regelmatig zijn alter ego Slim Shady gebruikt, debuteerde in 1999 met het album The Slim Shady LP. Met het nummer My name is scoorde Eminem in 1999 zijn eerste grote hit. Een jaar later verscheen zijn tweede album The Marshall Mathers LP (2000) met daarop de hit Stan, een samenwerking met de Britse zangeres Dido. In 2002 kwam de single Without me uit van The Eminem Show, deze scoorde een nummer 1 hit in Nederland. In de semi-autobiografische film 8 Mile (2002) laat Eminem zien dat hij ook over acteertalent beschikt. De titelsong Lose yourself leverde hem een Oscar op voor de beste soundtrack. In 2004 komt het nummer Just lose it van het album Encore (curtains up) uit. Een jaar later besluit Eminem te stoppen met optreden. In december van dat jaar brengt hij nog een album, Curtain Call: The Hits uit. Na afwezigheid van een paar jaar keert Eminem in 2009 terug met het album Relapse met daarop de single Crack a bottle. In 2010 volgt het album Recovery, waarop Eminem terugkeert naar zijn oude vertrouwde sound.

Lees meer