Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Muziek

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Levertijd  
  • Meer Serie  

The Rolling Stones

The Rolling Stones is een Engelse rock-'n-rollband die actief is sinds 1962. De band speelt, naast rock-'n-roll en rock ook stijlen als blues, country, hardrock, reggae en punk.Sinds The Rolling Stones in 1962 werden opgericht, hebben zij vele grote hits gehad zoals Angie, Paint It Black en (I Can't Get No) Satisfaction. De band heeft meer dan 25 studioalbums uitgebracht, waaronder Tattoo You, Goats Head Soup, Some Girls, Let It Bleed en Sticky Fingers. The Rolling Stones bestaan uit Mick Jagger (zang), Keith Richards (gitaar), Charlie Watts (drums) en Ron Wood ((bas)gitaar). De bekendste ex-leden zijn Brian Jones, Mick Taylor, Bill Wyman, en hoewel nooit officieel, toetsenist Ian Stewart. Bron: Wikipedia.

Lees meer

Enrique Iglesias

Enrique Iglesias ( 8 mei 1975) is de jongste zoon van Julio Iglesias. Op achtjarige leeftijd wordt hij door zijn ouders naar de Gulliver Privat School in Miami gestuurd. Daar leert hij de Amerikaanse, Europese en Spaanse levensstijl. Tijdens een schoolmusical maakt hij zijn zangdebuut en blijkt dat ook hij aardig kan zingen. Zijn carrière begint in 1995 wanneer hij hits scoort met nummers als Rhythm devine, Hero en Tired of being sorry. Ook verschijnt in 1995 zijn Spaanstalige debuutalbum. Het album is een regelrecht succes, er worden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Dat geldt ook voor de opvolger Vivir (1997), Cosas Del Amor (1988) en het Engelstalige album Enrique met daarop de hits Bailamos, Rhythm Devine en Could I have this kiss forever (duet met Whitney Houston). In juni 2007 verschijnt zijn album Insomniac waarvan de eerste single Do you know (ping pong song) een grote hit blijkt te zijn. Voor dit nummer ontving de zanger een TMF Award voor Beste Internationale Video. Ook de tweede single Tired Of Being Sorry wordt een grote hit. Op 19 november 2007 gaf hij zijn tweede concert in Nederland in Ahoy Rotterdam. In 2010 komt het album Euphoria uit. Dit album is een combinatie van Engelstalig en Spaanstalig repertoire. De eerste single van dit album is I like it (ft. Pitbull). Enrique heeft sinds 2002 een relatie met de Russische tennisster/model Anna Koernikova.

Lees meer

Dirk Scheele

Dirk Scheele werkte jarenlang als muziektherapeut met verstandelijk gehandicapte kinderen. Toen zijn liedjes voor peuters en kleuters heel succesvol bleken, besloot hij zich daar fulltime op toe te leggen. Inmiddels heeft hij elf cd’s met kinderliedjes, een luisterboek en drie dvd’s uitgebracht. Dirk Scheele treedt regelmatig op in theaters in Nederland en België.

Lees meer

Adele

De Engelse soul- en jazz-zangeres Adele Laurie Blue Adkins (Londen, 5 mei 1988) trad voordat ze ook maar één noot op cd uitbracht al op in de show van Jools Holland en werkte ze samen met onder andere Mark Ronson, Raul Midon en Amos Lee. In 2009 won ze 2 Grammy Awards. Na met haar eerste single Chasing Pavements in Engeland een ware hype veroorzaakt te hebben, is haar debuutalbum 19 een ijzersterk album vol soul en Britse pop. Adele zingt met een bluesy touch en legt haar ziel bloot in kwetsbare, soms heel spaarzaam geïnstrumenteerde songs.

Lees meer

Van Morrison

Van Morrison werd geboren op 31 augustus 1945 in Belfast, Ierland als George Ivan Morrison. Morrison is zanger-tekstschrijver maar ook gitarist en soms speelt hij harmonica of saxofoon. Al vroeg in zijn jeugd komt Morrison veel met muziek in aanraking: zijn vader verzamelt Amerikaanse jazz en zijn moeder is zangeres. Op twaalfjarige leeftijd treedt Van Morrison toe tot de band Deannie Sands And The Javelins, twee jaar later volgen de R&B band The Monarchs, waarin hij de jazzsaxofonist is. In 1963 voegt Morrison zich bij de band The Gamblers. In 1964 tekent de band een platencontract en veranderen ze de naam in Them, om verwarring met een andere groep The Gamblers te vermijden. De eerste single verschijnt in augustus 1964 (Don't start crying now) en blijft vrijwel onopgemerkt, gevolgd door hun tweede plaat Baby please don't go (december 1964), die na een aarzelend begin een top 10 hit wordt. Andere hits volgen Here comes the night en Gloria, een compositie van Morrison zelf. Door oneindigheid stapt Morrison in 1966 uit de band. De Amerikaanse producer van Them, Bert Berns ziet dan mogelijkheden voor een solocarrière en contracteerde hem voor zijn platenlabel. In 1967 verschijnt een van zijn bekendste nummers: Brown eyed girl. Het succes van dit nummer leidt er toe dat Morrisons zijn eerste solo album uitbrengt: Blowin' your mind! (1967). In de jaren ’70 verandert Morrison van muziekstijl, zijn werk krijgt wat meer country-invloeden, wat te horen is op de albums Moondance (1970), His band and the street choir (1970) en Tupelo honey (1971). Zijn muziek blijft zich ontwikkelen, in de albums die volgens komen er wat soul-invloeden, in Saint Dominic's preview (1973), later in de zeventiger jaren wordt het meer de R&B (A period of transition, 1977). De jaren tachtig staan in het teken van het mysticisme, het samengaan van liefde en religie is een steeds terugkerend thema in zijn teksten. Van Morrison gaat op zoek naar de Ierse wortels van zijn muziek. Het resultaat is Irish heartbeat. In de jaren ’90, en nu nog steeds, komt er nieuwe muziek van Morrison uit.

Lees meer