Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Genres en rubrieken

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Levertijd  

K3

‘K3 zoekt K3’, zo heette het tv-programma. Daarin zagen we Karen, Kristel en Josje de K3-fakkel op 6 november doorgeven aan hun opvolgsters Hanne, Marthe en Klaasje. Wat blijft is een even zo succesvolle meidengroep. K3 is een blijmaker. Ze maken heel veel kleintjes en hun papa’s en mama’s gelukkig met zonnige, pakkende liedjes. De Studio 100 talenten doen nog veel meer dan alleen maar cd’s volzingen. We zien ze schitteren in musicals, televisieprogramma’s en bioscoopfilms. Het geheim van K3’s succes? Ze toveren op al die kindergezichtjes een glimlach. Dit is wat de drie meisjes het liefste doen. En wij geloven ze.

Lees meer

P!NK

De Amerikaanse zangeres Alecia Beth Moore (8 september 1979), beter bekend als P!nk, scoorde in 2000 haar eerste grote hit met het nummer There you go. Vele hits volgden, Get the party started, Just like a pill en Stupid girls. Ze dankt haar bijnaam aan het schattige, babyachtige voorkomen.

Lees meer

Andre Rieu

Nederlands bekendste violist en orkestleider André Rieu staat vooral bekend om zijn uitvoeringen van populair klassieke werken van onder andere Johann Strauss. Dit zorgt ervoor dat hij al twintig jaar populair is bij een breed publiek over de hele wereld. Rieu groeide op in een muzikale familie. Zijn vader was dirigent van het Limburgs Symfonie Orkest. Hij liet André vanaf zijn vijfde jaar viool spelen. In 1977 sluit André zijn studie af aan de muziekacademie te Brussel met een Premier Prix. Hij richtte het Maastrichts Salonorkest op, en breidde in 1987 zijn ensemble uit tot het Johann Strauß Orchestra. De grote doorbraak kwam in 1994 met de Tweede Wals uit de Suite voor Variété orkest van Dmitri Sjostakovitsj. Dit werd een onverwacht succes. Door de hernieuwde aandacht voor walsmuziek neemt de populariteit van André Rieu enorm toe en volgen er vele succesvolle albums en grootschalige wereldtournees. Rieu treedt meestal op in de Nederlandse steden: Amsterdam, Arnhem, Heerenveen en als klap op de vuurpijl Maastricht. Ieder jaar keert André Rieu met zijn Johann Strauss orkest terug op ‘zijn’ Vrijthof in Maastricht. Dit is één van de succesvolste concerten van Rieu. Het is voor Rieu en zijn orkest ook een thuisoptreden. Op 5 maart 2009 werd Rieu geridderd in de Franse Orde van Kunst en Letteren wegens het uitdragen en populair maken van de klassieke muziek in de hele wereld, met name in Frankrijk. Rieu was al geridderd in de Nederlandse Orde van de Nederlandse Leeuw in 2002. In 2003 vierde André Rieu zijn Zilveren jubileum als musicus. Rieu bespeelt een Stradivarius uit 1667.

Lees meer

Jannes

Jannes Wolters werd op 26 juni 1973 in Emmen geboren. Al luisterend naar zijn opa op de accordeon groeide hij op met muziek. Na zelf verschillende instrumenten te hebben uitgeprobeerd, besloot hij op aanmoediging van mensen om hem heen om zich verder op het zingen toe te leggen. Jannes’ carrière nam in 1999 met zijn in eigen beheer opgenomen debuutsingle Ben jij bij me direct een vlucht, toen deze werd opgepikt door de piratenzenders in het land. Niet veel later volgde zijn debuut-cd Bella Bianca, nog geen twee jaar later gevolgd door Van Casablanca naar Napoli. Dit album zorgde voor de landelijke doorbraak van Jannes.

Lees meer

Eric Clapton

Eric Clapton is zonder meer één van de meest legendarische gitaristen van de twintigste eeuw. Hij wordt algemeen beschouwd als één van de meest getalenteerde rockgitaristen in de geschiedenis. Voor zijn omvangrijke carrière heeft hij dan ook zeventien Grammy Awards ontvangen, de hoogste award in de muziekwereld. Daarbij is hij de enige die maar liefst drie vermeldingen heeft in de Rock & Roll Hall Of Fame; twee als lid van een band, en één als soloartiest.

Eric wordt aan het eind van de Tweede Wereldoorlog geboren uit een relatie tussen zijn moeder en een Canadese soldaat, en groeit op bij zijn opa en oma in Engeland. Op zijn dertiende vraagt hij een gitaar van zijn grootouders, waarmee hij de blues ontdekt. Als hij zestien is schrijft hij zich in bij het Kingston Colle Of Art, maar wordt daar na een jaar al weggestuurd omdat hij in de klas constant gitaar zit te spelen. Hij gaat bij zijn grootvader in de bouwsector werken, terwijl hij zich in zijn vrije tijd elektrische gitaar leert spelen.

In de jaren zestig speelt Clapton in verschillende blues- en rockbands, waaronder The Yardbirds, met wie hij grote successen kende, en met de legendarische rockband Cream. Hoewel Cream maar twee jaar bestaan heeft, verwerft hij met deze band definitief de reputatie van beste rockgitarist ter wereld. Ook in de jaren zeventig, tachtig en negentig maakt Clapton deel uit van succesvolle groepsprojecten, maar brengt hij ook zeer succesvolle soloalbums uit. In zijn privéleven gaat het Clapton echter minder voor de wind: hij heeft een zeer tumultueus liefdesleven, is meerdere malen drugs- en drankverslaafd en verliest in 1991 zijn zoontje Conor bij een tragisch ongeval. Naar aanleiding van dit ongeval schrijft de door verdriet verscheurde Clapton het wereldberoemde nummer Tears in heaven.

Gedurende zijn carrière heeft Eric Clapton maar liefst 56 albums uitgebracht, hetzij met een band, hetzij als soloproject. Het eerste album waarop Clapton te horen is, is Five Live Yardbirdsyy uit 1965, een album met de band the Yardbirds. Claptons legendarische rocknummer Layla is te horen op het album Layla and Other Assorted Love Songs uit 1970. In 1992 verschijnt Claptons prachtige livealbum Unplugged, waarvoor hij een Grammy in ontvangst mag nemen. Claptons meest recente album is Road to Escondido (2006).

Lees meer