Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

War - 10 Movies Collection

- The Dirty Dozen: Lee Marvin zet een spijkerharde majoor neer die door het leger als vrijwilliger wordt aangewezen om met een ploeg nietsnutten een zelfmoordmissie op touw te zetten tegen nazi-officieren.

- Letters From Iwo Jima: Regisseur Clint Eastwood vertelt het verhaal van de Japanse soldaten die hun vaderland tijdens de Tweede Wereldoorlog verdedigden tegen de Amerikaanse troepen. Als verdediging hadden ze alleen pure wilskracht en het vulkanische gesteente van Iwo Jima. Dankzij de ongekende tactieken van generaal Tadamichi Kuribayashi werd wat een snelle ondergang had moeten worden een bijna 40 dagen durende strijd.

- Where Eagles Dare: 1944. Een detachement elite-commando’s krijgt een levensgevaarlijke missie voorgeschoteld: een Amerikaanse generaal moet worden bevrijd uit een hermetisch afgesloten fort dat hoog in de Beierse Alpen ligt. Vermomd in Duitse uniformen wordt het team in vijandelijk gebied gedropt.

- Full Metal Jacket: Het schitterende relaas van Stanley Kubrick over de oorlog in Vietnam en het dehumaniseringsproces waarbij jongens getrainde moordenaars worden. Joker , Animal Mother , Gomer Pyle – allemaal worden ze ondergedompeld in de hel van een opleidingskamp voor mariniers onder leiding van de luidruchtige drill instructor die de toekomstige hellehonden als groentjes, wormen of nog minder behandelt.

- Flags Of Our Fathers: Voor de 70.000 mariniers die er vochten was de bloedige strijd om Iwo Jima meer dan het keerpunt in de Tweede Wereldoorlog: het was het bepalende moment in hun leven. In dit epos belicht regisseur Clint Eastwood de grootste emotionele waarheid van oorlogvoering: soldaten vechten voor hun land, maar ze sterven voor hun vrienden.

- Battle Of The Bulge: Vijf maanden na D- Day denkt het gros van de Amerikaanse soldaten dat het Duitse leger op sterven na dood is. De Duitsers willen echter tijd winnen om het luchtruim in te nemen met hun onoverwinnelijke nieuwe raketten en lanceren onverwachts een tegenoffensief: de Slag om de Ardennen, de Battle of the Bulge.

- Battleground: December 1944. Robert Pirosh, zelf een veteraan van Bastogne, herinnert het zich levendig in zijn met een Oscar bekroonde scenario voor Battleground, het aangrijpende relaas van de manschappen van het 101ste Airborne die het verbeten tegenoffensief van Hitler moesten afslaan.

- Empire Of The Sun: Met Empire of the Sun draaide Steven Spielberg een hartverwarmend, spectaculair en toch intiem epos, een grootse film over een grote oorlog, gezien door de ogen van een klein Engels jongetje. Dat pientere kereltje is Jim Graham, opgesloten in een Japans gevangenenkamp.

- Memphis Belle: 1943. De Tweede Wereldoorlog woedt in volle hevigheid. In Engeland maken tien jonge Amerikaanse bemanningsleden zich klaar voor een vlucht met hun B17 – bommenwerper die ze de Memphis Belle hebben gedoopt. Voor deze jongens is deze 25ste missie ook de laatste.

- Operation Pacific: De Tweede Wereldoorlog raast door de Stille Zuidzee en luitenant-ter-zee Duke E. Gifford (John Wayne) bevindt zich in het midden van de storm. Hij evacueert kinderen van eilanden die door de vijand bezet zijn. Hij begeleidt de ontwikkeling van torpedo’s in Pearl Harbor.
 
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
57,99
 22,99
 
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
57,99
 22,99

3 - 5 Werkdagen

Gemiddelde beoordeling

  • 0 sterren

Wat vond jij van dit product?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!