Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Portret

In 2002 sloot Jasperina de Jong na ruim 40 jaar een van de grootste en meest indrukwekkende Nederlandse theatercarrières af. Een perfect moment om de balans op te maken: na uitgebreide research is nu deze 6-dvdbox verschenen met het mooiste, het meest ontroerende, het grappigste en het meest indrukwekkende werk van Jasperina. Dat betekent heel veel beelden van haar theater-, solo- en tv-shows, maar ook haar eerste schreden op het toneel met het Lurelei-cabaret, en tal van extra's als interviews en bijzondere optredens. Een uniek totaaloverzicht!

DVD 1: Dvd 1 opent met materiaal uit het Lurelei cabaret (1963-1966) en bevat haar allereerste tv-show Portretten (1967). In deze speciaal voor tv bedachte show kreeg Jasperina voor het eerst de kans om chansonmateriaal te vertolken. De dvd sluit af met de volledige tv-registratie uit 1972 van de legendarische theatershow De Jasperina Show. De Jasperina Show was de eerste grote solo-show van een vrouw in de Nederlandse theaters, en werd geschreven door het in de Lurelei-periode ontstane schrijversteam Guus Vleugel (tekst), Joop Stokkermans (muziek) en Eric Herfst (ideeën en regie), dat met Jasperina als solist tot grote artistieke hoogten was gestegen.

DVD 2: Dvd 2 bevat de tweede show van dit topteam: Jasperina's Grote Egotrip (1974). Met deze tv-bewerking van de gelijknamige theatershow won Jasperina de Prijs van de kritiek op het Festival van Montreux. Verder veel losse optredens in programma's als Een van de Acht (1974) en De Henk Elsink Show (1982), en zes liedjes en sketches uit het cabaretprogramma Tussen Zomer en Winter (1982), waarin ze voor het eerste sinds de Lurelei-periode weer met haar man Eric Herfst op het podium stond. Dvd 2 eindigt met een complete televisieshow uit 1982 waarin internationaal musicalrepertoire centraal staat: Jasperina: dat is musical. Helaas moest voor zowel Jasperina's Grote Egotrip als voor Tussen Zomer en Winter gebruik gemaakt worden van banden van inferieure kwaliteit, omdat de originele banden gewist zijn.

DVD 3: Dvd 3 bevat materiaal uit de shows uit de jaren '80, '90 en 2000, waarin nagenoeg alle teksten voor Jasperina werden geschreven door het vaste team Ivo de Wijs en Joop Stokkermans. Dit materiaal werd opgenomen als theaterregistratie (De gekkin van de gracht en Victoria), tijdens losse tv-optredens en in een groots, als tv-show opgezet concert in het Concertgebouw te Amsterdam. In Jasperina in het Concertgebouw zingt Jasperina materiaal uit de shows De Gekkin van de Gracht, Victoria en Tour de Chant. Van de musical Lang leve de opera, die Jasperina met operazanger Lieuwe Visser speelde, maakte de AVRO een tv-bewerking waarvan zeven liedjes te vinden zijn op de dvd-box. Als laatste komt Jasperina's uitstap naar het Duitse theaterlied aan bod. Ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van Bertolt Brecht zong ze repertoire van Brecht, op muziek van Weill, Eisler en Dessau. Omdat van haar laatste show Marlène geen geschikt beeldmateriaal beschikbaar was, sluit het chronologisch overzicht af met een geluidsfragment uit die voorstelling.

DVD 4 en DVD 5: Dvd 4 en 5 bevatten de complete musicals De engel van Amsterdam (1975) en Fien (1982). De Engel van Amsterdam was losjes gebaseerd op Vondel's Gijsbregt van Aemstel. De musical werd geschreven door Lennaert Nijgh en Joop Stokkermans, ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van Amsterdam. De vara registreerde deze musical in het theater en zond hem uit op kerstavond. De musical Fien, over het leven van theaterdiva Fien de la Mar werd door de KRO bewerkt als 4 delige tv-serie. Vandaar dat dvd 5 een bijna 4 uur durende versie van deze theatermusical biedt.

DVD 6: Op dvd 6 staan de zogenaamde 'extra's'. Een serie interviews uit de periode 1964 - 1996, en een gefilmd portret van Jasperina ten tijde van haar theaterprogramma Jozefien en Jasperien (1977) dat nooi
 
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
66,99
 65,99
 
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
66,99
 65,99

3 - 5 Werkdagen

Gemiddelde beoordeling

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit product?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • EAN : 8713606990881
 • Taal : Nederlands
 • Aantal DVDs : 6
 • Uitvoering : DVD
 • Speelduur : 999
 • Acteur(s) : Jasperina de Jong
 • Verschijningsdatum : 03-03-2006
 • Leeftijdsindicatie : Onbekend
 • Afmetingen : 190 x 136 x 35 mm.
 • Gewicht : 300 gr.
 • Regio : 2
    0 (Regiovrij)
  1 (VS; Canada)
  2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
  3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
  4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
  5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
  6 (China)