Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Documentaire: Unesco Erfgoed - Duitsland Deel 2

DUITSLAND - Deel 2

In de prachtige Alpenvallei staat de bijzonder goed gebleven Wieskirche, een bedevaartskerk ontworpen door de architect Zimmermann. Dit juweeltje is een prachtig voorbeeld van de Rococo architectuur.

De plaatsen Eisleben en Wittenberg staan bekend om de reformist en stichter van de Lutherse kerk, Maarten Luther en zijn volgeling Melanchthon. In Eisleben staat het geboortehuis van Luther, in Wittenberg de kerk waar Luther zijn beroemde 95 stellingen op de deur had gespijkerd, die de Reformatie en zo een nieuw religieus en politiek tijdperk inluidden.

Quedlinburg, gelegen in de Harz, was in de middeleeuwen een welvarende handelsstad. De vele houten huizen en gebouwen maken Quedlinburg een bijzondere middeleeuws dorp. De St. Servatius kerk is een belangrijk meesterwerk in Romaanse stijl.

Trier is de oudste stad van Duitsland en begon als handelscentrum. De stad werd in die tijd het tweede Rome genoemd en wijst in alles op de aanwezigheid van de Romeinse beschaving gezien de grote hoeveelheid monumenten in Romaanse stijl. Trier is tevens de geboortestad van Karl Marx.

Van 1919 tot de opheffing in 1933 blonk de kunstenaarsschool Bauhaus uit in de revolutionaire wijze van lesgeven en het ontwerpen van strakke, functionele en eenvoudige meubelen. De gebouwen die zijn ontworpen door de oprichter Gropius zelf, zijn spectaculaire voorbeelden van moderne architectuur.

Slot Augustusburg en jachtslot Falkenlust zijn een van de eerste voorbeelden van de rococo architectuur in het Duitsland van de 18e eeuw en werden door de aartsbisschop van Keulen als favoriete residentie beschouwd. Het barokke tuinencomplex is tegenwoordig een authentiek park.

In het Hanzeverbond nam Goslar een zeer belangrijke plaats in, vooral vanwege de nabijheid van de Rammelsberg. Mijnen waar grote hoeveelheden erts en zilver werden gewonnen. Het middeleeuwse centrum van Goslar is perfect behouden gebleven en de mijn van Rammelsberg is tegenwoordig een uniek en groots museum.

De Dom van Speyer is in de 10e eeuw gebouwd en aan het eind van de 11e eeuw verder aangepast. De kathedraal bestaat uit 4 torens en 2 koepelgewelven met zowel oosterse als westerse invloeden, die kenmerkend zijn voor de Romeinse tijd. De Dom is grootste kerk in deze Romaanse stijl ter wereld.

De Dom van Aken ontstond uit de hofkapel van Karel de Grote en bestaat uit verschillende bouwstijlen. Van origine is de bouw geïnspireerd door de oosterse kerken, maar in de middeleeuwen werden er meer westerse invloeden toegevoegd.

In de 18e en 19e eeuw maakte Weimar een opvallende culturele welvaart mee. Veel dichters en schrijvers, waaronder Goethe trokken naar deze plaats. De welvaart uit de middeleeuwen is vooral te zien aan de hoge kwaliteit van de monumenten en de parken in het omringende gebied.
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs14,99
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs14,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gemiddelde beoordeling

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit product?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • EAN : 8717377003283
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : DVD
 • Verschijningsdatum : 23-05-2008
 • Afmetingen : 193 x 135 x 15 mm.
 • Gewicht : 84 gr.