Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Classic Literature Box 2

- D.H. Lawrence: De schrijver van Lady Chatterley’s Lover, maar er valt veel meer te zeggen over deze scherpzinnige, fascinerende en gevoelige schrijver dan men op het eerste gezicht zou denken. Dit onthullende programma vertelt het ongelooflijke verhaal van een mijnwerkerszoon uit Nottinghamshire die de ketenen van de arbeidersklasse waaruit hij voortkwam van zich af wierp en de maatschappelijke ladder naar roem en literair succes beklom, tot hij zich met zijn controversiële boeken en kleurrijke persoonlijke leven het ongenoegen van de gevestigde orde op de hals haalde en de Eerste Wereldoorlog Groot-Brittannië in opschudding bracht en onze schrijver in ballingschap dreef. Volg de voetstappen van D.H. Lawrence en ontdek de mensen en plaatsen achter epische romans als Sons and Lovers, The Rainbow en Women in Love, en een aantal van de meest welsprekende dichtwerken die ooit zijn geschreven. Van de scheuringen en tragedies in zijn familie die zijn jeugd teisterden tot de gelukkige herinneringen aan vriendschappen, gesmeed op het platteland van Nottinghamshire, vertelt dit programma over de vreugde en het verdriet die de jonge jaren van Lawrence tekenden, en de moeilijkheden hem op latere leeftijd kwelden. Gehinderd door de beperkingen van zijn geboorte en nationaliteit vond D.H. Lawrence nooit de plek waar hij werkelijk thuishoorde, maar op zoek naar inspiratie keerde hij in zijn werk steeds weer terug naar Nottinghamshire en het landschap van zijn jeugd. En daar moet iedereen die het wezen van deze vaak slecht begrepen schrijver wil ontdekken beginnen.

- De Zusters Bronte: Vanaf het moment dat William Caxton in de 15e eeuw zijn eerste drukpersen in werking zette, heeft de vraag naar waarachtig grote schrijvers altijd het aanbod overtroffen. Maar er zijn altijd enkelingen geweest die deze begeerde titel ruimschoots verdienden, hoewel niet twee mensen het eens zullen zijn wie deze lauwerkrans het meeste toekomt, want iedereen heeft zo zijn eigen favorieten. De gezusters Brontë zijn drie uitzonderlijke schrijfsters die deze titel zeker waard zijn. Samen produceerden Charlotte, Emily en Anne Brontë een aantal waarachtig grote literaire werken, waaronder klassiekers als Jane Eyre, Wuthering Heights en Agnes Grey. Hun boeken brachten een sensatie teweeg tijdens hun leven en genieten nog altijd een enorme populariteit. Ontspan u en geniet van deze hommage aan de Brontë-zusters en hun boeken als wij beginnen aan deze fascinerende tocht, op zoek naar de vrouwen achter de romans. Reis mee naar hun geboortestreek Yorkshire, verken de plaatsen die hen inspireerden en ontdek de levensverhalen van deze drie vrouwen - levensechte verhalen die even dramatisch en ontroerend zijn als hun boeken.

- Thomas Hardy: Geen andere schrijver wordt zo geïdentificeerd met één bepaalde streek van Groot-Brittannië als Thomas Hardy met Dorset, zijn Wessex. Een van de vele genoegens van het werk van Hardy is dat de lezer daadwerkelijk de plekken kan bezoeken waar zijn beroemde romans, zoals Under the Greenwood Tree, Far from the Madding Crowd en Tess of the D’Urbervilles, zich afspelen. Dit programma laat zien hoe sterk leven en kunst bij Hardy verweven zijn, en hoe het één een bron van inspiratie was voor het ander. We gaan terug, zoals Hardy zelf gedurende zijn hele leven vaak deed, naar zijn geboorteplaats Bockhampton: naar Stinsford, waar zijn familie de kerk bezocht en waar ten slotte zijn hart werd begraven; naar Dorchester, dat de inspiratie vormde voor The Mayor of Casterbridge; naar Boscastle en de kerk van St. Juliot waar hij zijn vrouw Emma ontmoette; en naar Max Gate, waar zijn familie woonde. Deze documentaire wordt gepresenteerd door twee vooraanstaande experts op het gebied van het leven en werk van Thomas Hardy: Martin Seymour-Smith, schrijver van de nieuwste en meest omstreden biografie van Hardy, en James Gibson, redacteur van zijn verzamelde gedichten.
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs13,99
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs13,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

 • 1. D.H. Lawrence
 • 2. The Bronte Sisters
 • 3. Thomas Hardy

Gemiddelde beoordeling

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit product?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • EAN : 8713982014539
 • Taal : Engels
 • Ondertiteling : Nederlands
 • Aantal DVDs : 3
 • Uitvoering : DVD
 • Speelduur : 278
 • Verschijningsdatum : 29-10-2010
 • Schermformaat : 4:3
 • Geluidsformaat : Dolby Digital 2.0
 • Leeftijdsindicatie : Vanaf 12 jaar
 • Afmetingen : 190 x 136 x 25 mm.
 • Gewicht : 200 gr.