Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Engelse Boeken

Dan Brown

Dan Brown is een van de succesvolste thrillerauteurs van het moment. Hij brak wereldwijd door met zijn thrillers De Da Vinci CodeHet Bernini MysterieHet Verloren Symbool en Inferno. Op 3 oktober verschijnt een nieuw boek van Dan Brown: Oorsprong. Eerder dit jaar is deze thriller al uitgegeven in het Engels onder de naam Origin.Als zoon van een prijswinnend wiskundige en een moeder die religieuze muziek speelde, werd Dan Brown in zijn jeugd omringd door de tegengestelde ideeën van wetenschap en geloof. Deze tegenstellingen vormden de inspiratiebron voor Het Bernini Mysterie, het eerste boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol. Tot hij besloot zich volledig op het schrijven te storten, doceerde Dan Brown Engels aan de Philips Exeter Acadamy. Samen met zijn vrouw Blythe, die kunsthistorica en schilderes is, gaat hij regelmatig op reis om research voor zijn boeken te doen.

Lees meer

George Saunders

George Saunders (Amarillo, Texas, 1958) is een Amerikaans schrijver. Hij is vooral bekend om zijn meesterlijke korte verhalen, maar schreef ook prachtige longreads en kinderboeken. Hij won talloze prijzen en werd opgenomen in de lijst van de honderd invloedrijkste personen ter wereld in TIME. Lincoln in de bardo is zijn eerste roman, die op nummer 1 binnenkwam in de Amerikaanse bestsellerlijsten. Met zijn debuutroman won hij tevens de prestigieuze Man Booker Prize voor de beste Engelstalige roman van het jaar.

Lees meer

Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari doceert geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Sapiens, zijn kleine geschiedenis van de mensheid, werd in veertig landen vertaald. Wereldwijd werden er meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Homo Deus is het meesterlijke vervolg. Op 28 februari 2017 werd Homo Deus uitgeroepen tot Boek van de Maand in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

Voordat hij er ging doceren, studeerde Harari zelf aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Hij specialiseerde zich in Middeleeuwse en militaire geschiedenis. In 2002 behaalde hij zijn doctoraat en in 2005 zijn post-doctoraat. Sindsdien publiceert Harari boeken en artikelen over de wereldgeschiedenis.

Zijn bestseller Sapiens veranderde Harari in één klap in een beroemdheid. Het boek beslaat de volledige geschiedenis van de mensheid, van de Homo Sapiens in het Stenen Tijdperk tot de moderne ontwikkelingen in de 21e eeuw. In het vervolg Homo Deus kijkt Harari met een filosofische blik naar onze prestaties uit het verleden, om zo een mogelijke toekomst te schetsen.

Harari woont met zijn echtgenoot in een coöperatieve agrarische gemeenschap net buiten Jeruzalem. Hij is veganistisch.

Lees meer

John Green

John Green (1977) is een van de bekendste auteurs van de Verenigde Staten. Hij is vooral bekend door zijn boek Een weeffout in onze sterren, verfilmd als The fault in our stars. Ook zijn andere boeken, waaronder Het grote misschien en Paper towns, zijn ontzettend populair.

John Green ging naar een kostschool in Alabama, die grote gelijkenis vertoont met Culver Creek uit Het Grote Misschien. Hij studeerde Engels en godsdienstwetenschappen en wilde ooit priester worden in de Anglicaanse kerk. Hij werkte een tijdlang in een kinderziekenhuis, waar hij besloot dat hij een boek wilde schrijven over kinderen die om moeten gaan met de dood.

John Green recenseert o.a. voor Booklist en The New York Times Book Review, en schrijft voor verschillende radioprogramma's. Daarnaast maakte hij met zijn broer Hank het videoblogproject Brotherhood 2.0. Hun YouTube-kanaal Vlogbrothers is ontzettend populair. John Green houdt intensief contact met zijn fans, die zich Nerdfighters noemen. Samen met de Nerdfighters zet hij zich in voor goede doelen. In 2014 werd John Green door TIME Magazine uitgeroepen tot een van de honderd meest invloedrijke personen van het jaar.

Lees meer

Harper Lee

Harper Lee werd in 1926 geboren in Monroeville, Alabama. Ze studeerde rechten aan de Universiteit van Alabama. Ze heeft naast de Pulitzer Prize diverse literaire onderscheidingen ontvangen voor Spaar de spotvogel. In 1999 werd het boek door de Library Journal verkozen tot de beste roman van de twintigste eeuw. Harper Lee woont afwisselend in New York en Monroeville.

Lees meer