Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Wet bescherming persoonsgegevens in Europees perspectief

De bescherming van persoonsgegevens is een onderwerp dat steeds meer mensen bezighoudt. De overheid, het bedrijfsleven en particulieren verzamelen, gebruiken en verspreiden persoonsgegevens op steeds grotere schaal. Degenen om wiens persoonsgegevens het gaat krijgen daarbij steeds sterker het gevoel dat men de controle over zijn eigen gegevens aan het verliezen is. Door deze ontwikkelingen worden de juridische vragen die zich over deze thematiek voordoen, steeds belangrijker. Aan welke regels is men bij het verzamelen en gebruiken van persoonsgegevens gebonden? Welke rechten kan iemand inroepen om de controle over zijn eigen persoonsgegevens te vergroten? Wie houdt er toezicht op de naleving van de regels en wie is verantwoordelijk voor de handhaving? De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in de Wet bescherming persoonsgegevens en de regels die daarop zijn gebaseerd. Deze regels worden door velen als zeer complex ervaren. Deze monografie beoogt de lezer houvast te bieden en wegwijs te maken. De inhoud van de Wet bescherming persoonsgegevens wordt uitvoerig besproken en uitgelegd. De wet wordt daarbij nadrukkelijk in zijn Europeesrechtelijke context geplaatst. Zowel regels van de Europese Unie als de wijze waarop het Europees Hof voor de Rechten van de Mens het recht op bescherming van het privéleven van artikel 8 EVRM uitlegt, hebben grote invloed op hoe de Wet bescherming persoonsgegevens moet worden begrepen. De monografie eindigt met een blik op de toekomst en bespreekt hoe de bescherming van persoonsgegevens in de toekomst kan worden verbeterd.
51,36
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
51,36
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
Bestel dit eBook
In boekenlijst

Direct downloaden

Gemiddelde beoordeling

  • 0 sterren

In ... boekenlijsten

Bekijk alle boekenlijsten

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een cadeaukaart ter waarde van €50.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

  • Auteur(s) : Herke Kranenborg, L.F.M. Verhey
  • Uitgeverij : Wolters Kluwer Nederland
  • ISBN : 9789013087321
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : eBook
  • Aantal pagina's : 225
  • Verschijningsdatum : 02-11-2012
  • Formaat :
    ePub met Adobe DRM
    ePub met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
  • Bestandsgrootte : 340 KB
  • Kopieerrechten : Kopiëren is niet toegestaan
  • Printrechten : Printen is niet toegestaan
  • Voorleesfunctie : Uitgeschakeld