Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Actiethrillers

Filters

Filters

  • Meer Serie  

Jens Lapidus

Jens Lapidus (1974, Hägersten) is een zeer succesvolle strafrechtadvocaat en verdedigde beroepshalve enkele van de meest beruchte misdadigers van Zweden. Hierdoor verwierf hij unieke kennis van het criminele circuit. Zijn Stockholm-trilogie wordt vergeleken met het werk van James Ellroy en Dennis Lehane en in Zweden gingen er al ruim anderhalf miljoen exemplaren van over de toonbank. Jens Lapidus woont met zijn gezin in Stockholm.

Lees meer

David Baldacci

Hij schrijft net zo gemakkelijk een thriller als een roman. En ook onder YA-liefhebbers is het een bestsellerauteur. In 45 talen vertaald en wereldwijd meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren. Een man om u tegen te zeggen. Cum laude studeerde hij af in politieke wetenschappen. Tel er een studie rechten bij op. Plus negen jaar ervaring in de advocatuur. En een onwaarschijnlijke dosis schrijversinstinct. Sinds zijn debuut in 1996 kunnen en willen we hem niet meer wegdenken. Hij is immer dankbaar naar zijn lezers. En dan doet deze supermens maatschappelijk ook nog goed. Samen met zijn vrouw strijdt hij tegen analfabetisme. Kortom: wij zijn fan, en jij straks ook.

Lees meer

Tom Clancy

Begonnen als verzekeringsagent in Maryland bracht Tom Clancy in 1984 zijn debuut De jacht op de Red October uit. Na zijn studie Engels droomde hij er al jaren van om een boek te schrijven. De jacht op de Red October werd direct lovend ontvangen door de pers. Toen ook toenmalig president Ronald Regan fan bleek te zijn, kwam het boek direct op de New York Times bestsellerlijst terecht. Na deze vliegende start heeft Tom veel bestsellers geschreven zoals Kardinaal van het Kremlin en Op leven en dood. In totaal kwamen 17 van zijn boeken op de bestsellerlijst terecht, waarvan veel de nummer 1 positie bereikten.

De schrijver wordt over het algemeen gezien als de bedenker van de technothriller. Het laatste boek dat hij voor zijn dood schreef was Op Commando, dat na zijn overleden op 1 oktober 2013 werd uitgebracht in mei 2014. Het boek was daarmee ook het laatste boek in zijn reeks met Jack Ryan in de hoofdrol. Tom Clancy is 66 jaar geworden.

Lees meer

Lee Child

Lee Child is geboren in Engeland maar woont al jaren in de Verenigde Staten. Child heeft met zijn Jack Reacher een charismatische hoofdpersoon gecreëerd: eerlijk, intelligent, een loner en bovenal iemand die niet tegen onrecht kan. In 2013 ontving Lee Child de prestigieuze Diamond Dagger Award voor zijn Jack Reacher-serie.

Lees meer

John Grisham

Op zijn website staat ‘America’s favorite storyteller’. Dat maakt hem dus heel bescheiden. Want op heel veel andere grote plekken op de wereld delen ze die mening. Verhalen vertellen kan hij. Ooit wilde John een professionele honkbalspeler worden, maar zijn talent bleek elders te liggen. ‘t Werd het speelveld van de juridische thriller. Grishams eerste boek schreef hij in zijn vrije tijd. Zijn nieuwe carrière begon dus louter als hobby. Wat een goed verhaal. En wat kwam zijn eerste carrière hem van pas. Want jarenlang werkte hij in de advocatuur. Hobby’s heeft hij nog steeds. Inderdaad: zijn grootste is honkbal.

Lees meer