Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Historische thrillers

De geschiedenis tot leven gebracht. Of boeken die op basis van het verleden een hedendaags verhaal te vertellen. Over eeuwenoude tradities. Onthutsende gebeurtenissen uit een duister verleden. Helden en rivalen. Wereldleiders. Koningen. Goden. Dictators. Samenzweerders. En alles daartussen. Over menselijke emoties en beslissingen die letterlijk geschiedenis schrijven. Schitterende mysteries. Verteld alsof je er zelf onderdeel van uitmaakt. Kleurrijk, levendig en razend spannend omschrijven zij het onheilspellende noodlot. Historische thrillers. Wij zijn er dol op. Het verleden zal nooit meer hetzelfde zijn. Hier vind je onze complete collectie.

Historische thrillers - levendig lesje geschiedenis

Als lezer word je bij de hand genomen. Vlot word je door een lesje geschiedenis geleid. Maar niet op de manier zoals je die nog uit je schoolboeken kent. Feiten en fictie gaan naadloos in elkaar over. Gaan hand in hand met een panorama van menselijke emoties. Liefde en haat. Trouw en verraad. Hoop en vertwijfeling. Dit zijn historische thriller boeken om in weg te duiken. Met alle elementen die je je maar kunt wensen. Avontuur, moed en onverschrokkenheid. Spectaculair én dramatisch. Hier vind jij je nieuwe, favoriete verhaal. Heb jij het al gevonden? Laat het ons weten als we kunnen helpen. We adviseren graag.

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Serie  

Dan Brown

Dan Brown is een van de succesvolste thrillerauteurs van het moment. Hij brak wereldwijd door met zijn thrillers De Da Vinci CodeHet Bernini MysterieHet Verloren Symbool en Inferno. Op 3 oktober verschijnt een nieuw boek van Dan Brown: Oorsprong. Eerder dit jaar is deze thriller al uitgegeven in het Engels onder de naam Origin.Als zoon van een prijswinnend wiskundige en een moeder die religieuze muziek speelde, werd Dan Brown in zijn jeugd omringd door de tegengestelde ideeën van wetenschap en geloof. Deze tegenstellingen vormden de inspiratiebron voor Het Bernini Mysterie, het eerste boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol. Tot hij besloot zich volledig op het schrijven te storten, doceerde Dan Brown Engels aan de Philips Exeter Acadamy. Samen met zijn vrouw Blythe, die kunsthistorica en schilderes is, gaat hij regelmatig op reis om research voor zijn boeken te doen.

Lees meer

Ken Follett

Ken Follett is getrouwd met Barbara, namens Labour lid van het Engelse parlement. Ze wonen in Stevenage en in London, samen met de kinderen uit hun eerdere huwelijken. Follett is een groot liefhebber van Shakespeare en woont regelmatig uitvoeringen bij van diens stukken. Hij is een niet onverdienstelijk basgitarist en hij treedt met enige regelmaat op met zijn eigen band.

Ken Follett kwam eind jaren zeventig met veel geweld de boekenwereld binnenvallen met Door het oog van de naald, een strak geschreven, buitengewoon originele spionageroman. Het boek werd bekroond met de Edgar Award en het werd verfilmd met Kate Nelligan en Donald Sutherland. Na enige andere succesvolle thrillers, verraste hij zijn lezers met een boek van een geheel andere orde: in 1990 verscheen zijn monumentale roman De kathedraal, over de bouw van een kathedraal in het middeleeuwse Engeland. Dit boek stond wereldwijd wekenlang op nummer 1 in de bestsellerlijsten, en in Duitsland is het zelfs zes jaar lang in de bestsellerlijst blijven staan! Zijn daaropvolgende thriller De derde tweeling gaat over een jonge vrouwelijke wetenschapper, die op een geheim experiment stuit in de genetische manipulatie.

Lees meer

Andrew Gross

New York Times-bestsellerauteur Andrew Gross leerde het schrijversvak van niemand minder dan James Patterson, met wie hij samen zes thrillers schreef. Inmiddels is hij internationaal ook uiterst succesvol met zijn solothrillers, waarvan Code Blauw, Valse lading en Dodelijke gok inmiddels ook in Nederland verschenen.

Lees meer

Clive Cussler

Clive Cussler schrijft avonturenromans. En daar is hij behoorlijk goed in. Ruim 40 bestsellers heeft hij inmiddels op zijn naam. Het meest beroemd is de serie waar hij in 1973 zijn debuut mee maakte, met Dirk Pitt in de hoofdrol. Deze succesvolle reeks geeft vaak een alternatieve draai aan belangrijke historische events.

Ook de actiethrillers rondom Kurt Austin en Isaac Bell en de reeks Dossier Oregon zijn van zijn hand.Clive heeft een fascinatie voor gezonken schepen en is een actief wrakduiker. Hij heeft er zelfs een organisatie voor opgericht: het National Underwater and Marine Agency.

Maar boeken schrijven doet hij toch het liefst – en nog steeds met grote regelmaat. Elk jaar verschijnt er zeker één nieuw avonturenboek van zijn hand. Alleen al in Nederland en Vlaanderen heeft Cussler inmiddels al meer dan 3 miljoen boeken verkocht.

Lees meer

Steve Berry

De boeken van bestsellerauteurSteve Berry wordenalom geprezen vanwege hunrijkdom aan historischedetails en de grondigeresearch. Zijn thrillersverschijnen in veertig talen.

Lees meer