Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Historische thrillers

De geschiedenis tot leven gebracht. Of boeken die op basis van het verleden een hedendaags verhaal te vertellen. Over eeuwenoude tradities. Onthutsende gebeurtenissen uit een duister verleden. Helden en rivalen. Wereldleiders. Koningen. Goden. Dictators. Samenzweerders. En alles daartussen. Over menselijke emoties en beslissingen die letterlijk geschiedenis schrijven. Schitterende mysteries. Verteld alsof je er zelf onderdeel van uitmaakt. Kleurrijk, levendig en razend spannend omschrijven zij het onheilspellende noodlot. Historische thrillers. Wij zijn er dol op. Het verleden zal nooit meer hetzelfde zijn. Hier vind je onze complete collectie.

Historische thrillers - levendig lesje geschiedenis

Als lezer word je bij de hand genomen. Vlot word je door een lesje geschiedenis geleid. Maar niet op de manier zoals je die nog uit je schoolboeken kent. Feiten en fictie gaan naadloos in elkaar over. Gaan hand in hand met een panorama van menselijke emoties. Liefde en haat. Trouw en verraad. Hoop en vertwijfeling. Dit zijn historische thriller boeken om in weg te duiken. Met alle elementen die je je maar kunt wensen. Avontuur, moed en onverschrokkenheid. Spectaculair én dramatisch. Hier vind jij je nieuwe, favoriete verhaal. Heb jij het al gevonden? Laat het ons weten als we kunnen helpen. We adviseren graag.

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Serie  

Felix Weber

Felix Weber werd geboren in Bloemendaal. Tien jaar lang werkte hij als ontwikkelingseconoom in het Andesgebergte van Ecuador. Sinds 2000 reist hij regelmatig naar Afrika om instellingen te ondersteunen die kleine leningen verstrekken aan kleine ondernemers. In zijn Havixdetectives komt fictie met feiten over bizarre, werkelijk gebeurde zaken samen.

Met zijn eerste boek Tot stof won Felix Weber De Gouden Strop in 2017. Toch is het de tweede keer dat de auteur De Gouden Strop won. In 2011 won hij voor het eerst de hoogste Nederlandse thrillerprijs met het boek De handen van de Kalman. Toen publiceerde hij nog onder de naam Gauke Andriesse.

Lees meer

Wilbur Smith

Wilbur Smith werd in 1933 in Zimbabwe geboren en groeide op in Zuid-Afrika. In 1964 werd hij fulltime schrijver, nadat zijn boek When the Lion Feeds (Het goud van Natal) bijzonder succesvol was ontvangen. Sinds die tijd heeft hij bijna dertig boeken geschreven die gebaseerd zijn op zijn research die hij wereldwijd uitvoert. Samen bereikten zijn boeken wereldwijd een miljoenenoplage. Met zijn unieke landschapsbeschrijvingen en zijn levensechte personages weet Wilbur Smith keer op keer lezers in alle uithoeken van de wereld te betoveren. Van alle romans die Wilbur Smith schreef, blijken de Afrikaanse en de Egyptische avonturenromans het meest populair. Smiths boeken worden in 26 talen vertaald. Hij woont op de zuidelijke heuvelrug van Kaapstads wereldberoemde Tafelberg in zijn huis 'Sunbird Hill'. Hij bezit ook een kinderboerderij, een appartement in Londen en een eigen eiland in de Seychellen.

Lees meer

Philip Kerr

Philip Kerr (1956) werd geboren in Edinburgh, en woont met zijn gezin in Londen. Zijn vaste hoofdpersoon Bernie Gunther maakte zijn eerste opwachting in de Berlijnse trilogie. Kerr schreef vervolgens De een van de ander, Een stille vlam en Als de doden niet herrijzen, die met prijzen en lof werden overladen. Zo werd De een van de ander in 2007 door zowel de Volkskrant als NRC Handelsblad verkozen tot beste thriller van het jaar; weekblad Vrij Nederland verkoos Als de doden niet herrijzen in 2010 tot VN-thriller van het jaar. Grijs verleden verscheen in maart 2011. Alle Bernie Gunther-thrillers zijn gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen.

Lees meer

Steve Berry

De boeken van bestsellerauteurSteve Berry wordenalom geprezen vanwege hunrijkdom aan historischedetails en de grondigeresearch. Zijn thrillersverschijnen in veertig talen.

Lees meer

Clive Cussler

Clive Cussler schrijft avonturenromans. En daar is hij behoorlijk goed in. Ruim 40 bestsellers heeft hij inmiddels op zijn naam. Het meest beroemd is de serie waar hij in 1973 zijn debuut mee maakte, met Dirk Pitt in de hoofdrol. Deze succesvolle reeks geeft vaak een alternatieve draai aan belangrijke historische events.

Ook de actiethrillers rondom Kurt Austin en Isaac Bell en de reeks Dossier Oregon zijn van zijn hand.Clive heeft een fascinatie voor gezonken schepen en is een actief wrakduiker. Hij heeft er zelfs een organisatie voor opgericht: het National Underwater and Marine Agency.

Maar boeken schrijven doet hij toch het liefst – en nog steeds met grote regelmaat. Elk jaar verschijnt er zeker één nieuw avonturenboek van zijn hand. Alleen al in Nederland en Vlaanderen heeft Cussler inmiddels al meer dan 3 miljoen boeken verkocht.

Lees meer