Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Detectives

Een schot. Vermissing. Moord of ongeluk. Eén gebeurtenis, en niets is meer hetzelfde. Eén gebeurtenis, die eindeloos veel vragen oproept. Bladzijden vol. Wie is de dader? Wat is het geheim? We willen ontdekken. Speuren. Ontrafelen. Zo snel mogelijk. Want dat doen we graag. Daarom hebben we een uitgebreide collectie detectives. Van de nieuwste titels tot de klassiekers. Je vindt ze hier.

Detective thrillers - eindeloos speuren

Wie denkt aan detective boeken denkt dreiging. Mysterie. Complexiteit. Verrassingen. Maar bovenal: eindeloos speuren. Allereerst in onze uitgebreide collectie. Op zoek naar de beste titels. Wij helpen je daarbij. Je sorteert op verschijningsdatum, prijs en best verkocht. Zie je de aankondiging voor een nieuwe titel van je favoriete schrijver? En kun je niet wachten om te beginnen met lezen? Reserveer dan alvast een exemplaar. En voorkom dat iemand het op een raadselachtige wijze van je ontvreemdt…

Mis je informatie? Of detectives die niet mogen ontbreken? Laat het ons weten. Via mail, chat, WhatsApp. Blijf je liever anoniem? Mysterieuze telefoontjes zijn best welkom. Maar dan wel met een goede tip of feedback.

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Serie  

Samuel Bjork

Samuel Bjørk (1969) is een romancier, toneelschrijver en singer-songwriter afkomstig uit Oslo. Zijn thrillerdebuut Ik reis alleen uit 2013 werd een fenomenaal succes. Bjørk werd onder andere genomineerd voor de Noorse Boekverkopers Award. In 2016 werd Bjørk voor het boek De doodsvogel onderscheiden met een Hebban Award voor het beste thrillerboek van het jaar. Hiermee liet Bjørk gerenommeerde auteurs als Karin Slaughter en Nicci French achter zich.

Lees meer

Lisa Gardner

Lisa Gardner is de New York Times-bestsellerauteur van thrillers als Bloedbruiloft, Het derde slachtoffer en Dodenrit, De overleversclub en Verdwenen. Ze woont met haar gezin in New England, VS.
Kijk voor meer informatie ook eens op www.lisagardner.com

Lees meer

Lars Kepler

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse echtpaar Alexander Ahndoril en Alexandra Coelho Ahndoril. Het stel debuteerde in 2009 met hun thriller 'Hypnose'.

Bij aanvang was de persoon achter het pseudoniem Lars Kepler onbekend. Het was de bedoeling van Ahndoril en Coelho om dit voorlopig zo te houden. De Zweedse krant Aftonbladet wist echter genoeg bewijzen te verzamelen om hard te maken dat Ahndoril en Coelho achter dit pseudoniem zaten.
De naam van het pseudoniem Lars Kepler komt voort uit de namen van de Zweedse schrijver Stieg Larsson en de Duitse wetenschapper Johannes Kepler.

Lees meer

Stephen King

Meer dan 200 verhalen heeft hij op zijn naam staan, maar het meest bekend is Stephen King (Portland, 1947) door zijn ijzersterke horror- en fantasyboeken. Zijn eerste succes was de roman Carrie, in 1974, en sindsdien zijn alle titels wereldwijde bestsellers. Veel van zijn boeken zijn ook verfilmd. The Shining bijvoorbeeld, met Jack Nicholson als gekwelde schrijver. Maar ook publiekslieveling The Green Mile, over de uitzonderlijke gevangene John Coffey.

Vanwege zijn veelzijdigheid en verteltalent heeft Stephen miljoenen fans. Terecht dus dat hij in 2015 de prestigieuze National Medal of Arts (NEA) kreeg uit handen van Barack Obama. De NEA’s zijn de hoogste onderscheiding die een kunstenaar kan krijgen voor zijn bijdrage aan de schone kunsten in de Verenigde Staten.

Kings fans zijn trouwens nog lang niet uitgelezen, want hij brengt zo ongeveer elk jaar een nieuw boek uit. Een kleine greep uit de mooie boeken die hij eerder uitbracht: Wisseling van de wacht (End of Watch), De eerlijke vinder (Finders Keepers) en Sleeping Beauties.

Lees meer

Arnaldur Indridason

Arnaldur Indridason (Reykjavík, 1961) heeft de belangrijkste prijs voor de beste thriller in Scandinavië en Noord-Europa, de Martin Beck Award, als enige schrijver twee keer op rij gewonnen. In 2005 werd hem zelfs de CWA Gold Dagger Award toegekend, de grootste prijs voor het genre in de wereld. Van Indridasons boeken werden wereldwijd meer dan zes miljoen exemplaren verkocht. Ook in Nederland en Vlaanderen zijn het bestsellers. In de jaarlijkse thrillergids van Vrij Nederland kregen twee van zijn boeken het maximale aantal van vijf sterren toebedeeld.

Lees meer