Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Sportverhalen

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Recent  
  • Meer Serie  

Kluun

De echte naam van Kluun is Raijmondus Godefriedus Norbert (Raymond) van de Klundert (Tilburg, 17 april 1964). Voordat hij zich op het schrijven toelegde werkte hij in marketing.
In 2001 verloor hij zijn toenmalige vrouw Judith op 36-jarige leeftijd aan kanker. Naar aanleiding van deze vreselijke gebeurtenis schreef hij Komt een vrouw bij de dokter (2003). De recensies waren hard, de meerderheid van de recensenten was niet enthousiast over het boek. Toch werd het de best verkochte Nederlandse debuutroman aller tijden. Al snel waren de filmrechten ook verkocht en werd de roman in meer dan twintig andere talen vertaald. Ook won het boek de NS Publieksprijs.
Ook schreef Kluun een vervolg op zijn bestseller: De weduwnaar, een boek over zwangerschap: Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt en in najaar 2008 verscheen Klunen , een verzameling columns. Voor de Maand van de Spiritualiteit schreef hij God is Gek. In 2011 verscheen de roman Haantjes.

Lees meer

Nico Dijkshoorn

Nico Dijkshoorn is columnist, dichter, muzikant, theatermaker en schrijver van onder andere de romans De tranen van Kruif den Dolder, Nooit ziek geweest en In zijn nabijheid.

Lees meer

Arthur van den Boogaard

Arthur van den Boogaard (1969) is schrijver en sportjournalist. Al vijftien jaar bespreekt hij elke week een sportboek in Het Parool. Zijn boek Slipstroom. Een kleine geschiedenis van wielrennen en schrijven werd genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek. Onlangs verscheen zijn bloemlezing Sport met daarin de 142 beste Nederlandse en Vlaamse sportverhalen van 1880 tot nu.

Lees meer

Wilfried de Jong

Wilfried de Jong (1957) is schrijver, televisie- en theatermaker. Hij heeft een vaste column in NRC Handelsblad en nrc.next. Eerder schreef De Jong de boeken Aal, De linkerbil van Bettini en De man en zijn fiets. Najaar 2011 startte zijn nieuwe televisieprogramma Motel De Jong en ook neemt hij weer de tv-serie 24 uur met… op. Acht jaar lang presenteerde hij Holland Sport. In april 2012 verscheen zijn verhalenbundel Kop in de wind.

Lees meer

Thijs Zonneveld

Thijs Zonneveld (1980) was jarenlang wielrenner. Tegenwoordigis hij in vaste dienst bij dagblad De Pers. Ook schrijft hij regelmatig voorNuSport, Nu.nl en De Muur. Eerder verschenen van Zonneveld Dit is onze tijd, Koos, Kenny en Johnny en de roman De ereronde van de eland. In november verschijnt Ik heb een heel andere wedstrijd gezien, een eigenzinnige terugblik op het voorbije sportjaar. 'Er is geen schrijver om wie ik zo vaak in de lach schiet als om Thijs Zonneveld. En niet omdat hij lollig doet, altijd omdat het raak is.' - Tim Krabbé

Lees meer