Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Historische roman

Van het kolonialisme tot slavernij. Van de Franse revolutie tot Tweede Wereldoorlog. Van de Middeleeuwen tot de Renaissance. Geschiedenisles hebben we op school gehad. Maar de historische roman biedt een nieuwe kijk op belangrijke periodes. Toegankelijk. Meeslepend. Romantisch. Levendig. Kleurrijk. Geen jaartallen en feitjes, maar verhalen. Niet alleen lezen, maar beleven. Herleef zelf het verleden. Bij ons vind je een rijk aanbod. Honderden van de beste historische romans. Een collectie die iedere dag wordt uitgebreid. Daar werken we elke dag aan.

Historische romans - Reis terug in de tijd

Laat je fantasie de vrije loop. Laat je verbeelding spreken. Reis terug naar een moment in het verleden. Kale feitjes? Statistieken? Jaartallen? Breng ze tot leven. Zie. Voel. Ruik. Proef. Dompel je onder. De historische roman zet belangrijke gebeurtenissen in een ander daglicht. Zie hier onze reisgids voor tripjes terug in de tijd. Zoek op de best beoordeelde titels. Filter op populariteit, titel of verschijningsdatum. Welk boek past bij jou? Voor elke smaak is er een verhaal. We helpen je graag bij je zoektocht. Vinden we leuk. Heb je nog vragen? Advies? Feedback? Aarzel niet om contact op te nemen.

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Recent  

Santa Montefiore

De historische romans van Santa Montefiore zijn wereldwijde bestsellers. Deze Britse schrijfster werkte en woonde jarenlang in Buenos Aires. Niet zo gek dus dat een aantal van haar boeken zich in Argentinië afspelen. Je kent Santa onder andere van het populaire boek Als de rododendron bloeit. Haar dromerige romans brengen je naar lang vervlogen tijden, maar met een onderwerp dat altijd actueel blijft: de liefde.

Lees meer

Jenna Blum

Jenna Blum groeide op in New Jersey en woont in Boston. Ze studeerde Creative Writing aan de Universiteit van Boston en schreef talloze korte verhalen. Haar succesvolle debuutroman Het familieportret verscheen in 2010 in Nederlandse vertaling en ontving lyrische recensies. Tevens was dit in Nederland het meest verkochte boek van 2011. In 2017 werd haar volgende boek in Nederland uitgebracht, De verloren familie.

Lees meer

Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones iis Catalaan en woont in Barcelona, waar hij werkt als advocaat. Zijn debuutroman De kathedraal van de zee won verschillende literaire prijzen en was een groot internationaal succes. Het boek verkocht circa zes miljoen exemplaren in bijna 50 landen. Koningin op blote voeten is Falcones' derde epische roman.

Lees meer

Simone van der Vlugt

Ze studeerde Nederlands en Frans aan de lerarenopleiding in Amsterdam. Zag het levenslicht in 1966. In Hoorn. Groeide uit tot een van vaderlands’ grootste thrillerschrijfsters. Internationaal doet ze het ook goed, want haar spannende verhalen zijn in meerdere landen vertaald. Kijk dus niet gek op als je haar oeuvre ineens in een boekhandel-etalage ergens down under ziet staan. En ook onze buurlanden zijn fan van haar soms angstaanjagende pen. Wie zich in multitalent Van der Vlugt verdiept leert al gauw dat ze veel meer genres beheerst. Zo schrijft ze heerlijke historische romans. Voor zowel volwassenen als kinderen.

Lees meer

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen is gescheiden en heeft twee volwassen zoons.
Opleiding: mulo.
Beroep/loopbaan: voor mijn huwelijk was ik administratief werkzaam en was ik tegelijkertijd receptioniste.

Hobby’s / interessegebieden: geschiedenis en psychologie zijn mijn voornaamste interessegebieden. Groot natuurliefhebber en vogelaar.

Favoriete boeken: Teresa van Avila, De innerlijke burcht en autobiografie; Margit Soderholm, Als de dauw hangt komt er regen.

Wanneer begonnen met schrijven: toen mijn kinderen naar school gingen, begon ik voor mijn plezier stukken te schrijven, al had ik al het grootste plezier op school in het maken van werkstukken en opstellen. Voor brieven van vele kantjes draaide ik evenmin mijn hand
Mijn eerste boek heette Rijpend Geluk en verscheen in 1979.

Aanvullende informatie: schrijven vind ik nog steeds een van de leukste dingen die ik doe.

Lees meer