Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Praktijkserie schoolmanagement Zorgen voor kwaliteit

In de Praktijserie BaissschoolManagement zijn eerder boeken verschenen over kwaliteitszorg. Deze boeken waren er op gericht school-leiders te informeren en van hulpmiddelen te voorzien om aan kwaliteitszorg te gaan werken. We zien dat ook dat steeds meer scholen in de loop van de tijd planmatig zijn gaan werken, geode schoolplannen en schoolgidsen opstellen en zelfevaluaties uitvoeren.
Zijn kwaliteitszorg en het kwaliteitsdenken daarmee goed ingeburgerd in de scholen? Het feit dat binnen de Praktijkserie BasisschoolManagement een nieuw boek over kwaliteitszorg verschijnt zegt genoeg: nee, kwaliteitszorg is nog niet goed genoeg ingevoerd binnen het onderwijs. We zijn binnen het onderwijs goed op weg, maar er valt zeker nog voorutgang te boeken.
Wij denken daarbij bijvoorbeeld aan een integrale aanpak van kwaliteitszorg. Integraal als het gaat om de manier van werken, als het gaat om de inhoud van kwaliteitszorg als het gaat om de betrokkenheid bij kwaliteitszorg.
Vanuit dit streven naar integrale kwaliteitszorg hebben wij dit boek geschreven. Dit boek gaat over kwaliteit en de zorg kwaliteit in het onderwijs. Het is bedoeld voor mensen die daar beroepsmatig mee te maken hebben: voor onderwijsgevenden of leidinggevenden, voor adviseurs aan het onderwijs en voor ieder-een die zich in dit thema wil verdiepen. Het is gericht op het primair onderwijs. Voorbeelden zijn afkomstig van veelal basisscholen of een enkele speciale school voor basisonderwijs.
Drs. Anneke van der Linde is werkzaam als senior adviseur bij organisatie adviesbureau Van Beekveld & Terpstra. In de periode 2002-2006 was zij verbonden aan het project Q*Primair en binnen dit project betrokken bij tal van initiatieven en uitwerkingen rond kwaliteitzorg in het basisonderwijs.
Dr. Domonique Majoor is sinds 1 augustus 2006 voorzitter van de centrale directie van het Canisius College te Nijmegen. Daarvoor werkte zij als zelfstandig gevestigd adviseur en heeft zij onder andere voor Q*Primair diverse opdrachten uitgevoerd op het terrain van kwaliteitszorg en schoolontwikkeling.
65,00
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
65,00
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gemiddelde beoordeling

  • 0 sterren

In ... boekenlijsten

Bekijk alle boekenlijsten

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een cadeaukaart ter waarde van €50.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!