Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Onrechtmatige daad in groepsverband

In dit boek wordt het leerstuk van de onrechtmatige daad in groepsverband integraal behandeld. De in art. 6:166 BW geregelde aansprakelijkheid voor onrechtmatige daad in groepsverband leent zich in beginsel voor toepassing in veel, uiteenlopende gevallen.

Blijkens jurisprudentie en literatuur gaat het daarbij zeker niet alleen om vechtpartijen en geweldpleging en dergelijke, maar ook om sexueel misbruik, demonstraties, stakingsacties, bedrijfsfraude, bestuurdersaansprakelijkheid, inbreuk op IE-rechten, mededingingsrecht, onrechtmatige overheidsdaad enz.

De aansprakelijkheid voor onrechtmatige daad in groepsverband is aldus steeds belangrijker geworden. Telkens zal van geval tot geval moeten worden uitgemaakt of aan de vereisten voor aansprakelijkheid is voldaan en waar de grenzen van de potentieel vergaande aansprakelijkheid liggen. Dat is bij art. 6:166 niet een eenvoudige zaak.

De bepaling is op zichzelf tamelijk ingewikkeld. Een juiste toepassing in het concrete geval vergt een goed inzicht in de diverse in art. 6:166 gebruikte begrippen, hun onderlinge samenhang en de wijze waarop die praktisch in elkaar grijpen. De werking van deze bepaling wordt in dit boek duidelijk uiteengezet en aan de hand van vele voorbeelden gedemonstreerd.

Daarnaast komen vele kwesties bij de praktische toepassing van art. 6:166 aan bod, waarop dit boek de gebruiker een antwoord biedt. Sinds de eerste druk in 1990, aan de vooravond van de invoering van art. 6:166 als onderdeel van het Nieuw BW, is er veel lagere jurisprudentie verschenen die zicht biedt op de contouren van de aansprakelijkheid voor onrechtmatige daad in groepsverband zoals die in de rechtspraak worden gehanteerd.

Die rechtspraak is in deze tweede druk verwerkt en waar nodig becommentarieerd. Ook overigens zijn de voor het onderwerp van dit boek relevante rechtsontwikkelingen van de afgelopen decennia in deze nieuwe druk opgenomen.

72,50
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
72,50
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gemiddelde beoordeling

  • 0 sterren

In ... boekenlijsten

Bekijk alle boekenlijsten

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een cadeaukaart ter waarde van €50.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!