Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

De beste literatuur

De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck is de auteur van het Boekenweekgeschenk 2018

Lees meer

Boekennieuws

De nominaties voor de J.M.A. Biesheuvelprijs zijn bekend!

Het is de Week van het Korte Verhaal. Ter ere daarvan is enkele jaren terug de J.M.A. Biesheuvelprijs in het leven geroepen voor de beste Nederlandstalige verhalenbundel van het afgelopen jaar. Annelies Verbeke, Vonne van der Meer en Joubert Pignon zijn de genomineerden. Op 21 februari maakt de jury de winnaar bekend.

Net verschenen

Nu alvast bestellen

Literatuur

Het is maar net hoe bont je het zelf wilt maken. Een roman met een literair tintje, een eci Literatuurprijs genomineerde, een bestseller. Literatuur is er voor de lezende mens die een stukje verdieping wel kan waarderen. Wij hebben dit boekengenre onderverdeeld in duidelijke subgenres. Zo vind je al snel het boek waar je van houdt.

Literatuur: boeken online bestellen - eci.nl

Een boek dat je in één ruk uitleest tijdens je welverdiende vakantie, een ontspannen avond op de bank of literatuur die je in de trein onderweg naar je werk leest. Schrijvers die erin slagen om jou helemaal op te laten gaan in hun woorden, of autobiografieën over personen wiens levensverhaal je grijpt en inspireert. Echte boekliefhebbers weten hoe dit voelt. Echte boekenfans weten ook dat over smaak niet valt te twisten. Houd je van fictie of kies je liever voor een non-fictie roman? Lees je het liefst Nederlandse of vertaalde literatuur? Geef je de voorkeur aan psychologische verhalen, reisverhalen of poëzie? Speciaal voor liefhebbers – en ontdekkers – is dé online boekwinkel van Nederland voortdurend op zoek naar de beste literatuur van het moment, en de mooiste klassiekers. Op deze pagina bekijk je de gehele collectie literatuurboeken van eci!

Korting op boeken: literatuur lezen wordt beloond

De persoonlijke boekwinkel eci heeft één doel: boekliefhebbers voorzien van hun favoriete boeken. En wie veel leest, verdient korting. Daarom geven wij regelmatig fikse kortingen op jouw favoriete (literatuur)boeken. Want lezen moet worden beloond. Na je vierde bestelling via onze website start je met het ontvangen van korting. Koop je namelijk meer dan drie boeken per jaar? Dan krijg je bij eci 20% korting op meer dan 25.000 toptitels. Daarnaast profiteer je als 'vriend' regelmatig van kortingsacties, en dat alles zonder dat je ergens aan vastzit. Literatuur niet jouw favoriete genre? Uiteraard kun je naast literatuurboeken ook bij ons terecht voor boeken uit diverse andere categorieën. Neem daarom ook gerust eens een kijkje bij het aanbod in de genres geschiedenis & politiek, eten & drinken, body & mind of luister naar een luisterboek. Kortom: er is volop keuze.