Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Langstlevende echtgenoot, erven en fiscus

Het erfrecht is familierecht en eigenlijk ook volksrecht. Wij allen erven en anderen erven van ons. In het brandpunt van de belangstelling staat de positie van de langstlevende echtgenoot of partner. Niet alleen in uw testament, maar ook al tijdens uw leven kunt u maatregelen nemen om uw partner verzorgd achter te laten. Ook als u ondernemer bent. Denkt u aan de levensverzekering, het banksparen, uw pensioen en de rol van uw partner bij uw bedrijf.

Stap voor stap helpt dit boek u op weg de juiste beslissingen te nemen. Om te beginnen wordt de positie van de echtgenoot of geregistreerd partner onder de loep genomen. Daarbij wordt het effect van huwelijkse voorwaarden of een huwelijk in gemeenschap van goederen op erfrecht en belastingrecht besproken. Moet u uw huwelijkse voorwaarden wijzigen of opheffen?

Daarna gaat de auteur in op het erfrecht. Eerst beantwoordt hij de vraag wat er gebeurt als u geen testament heeft gemaakt. Uitgebreid wordt ingegaan op de wettelijke verdeling en alle aspecten op het gebied van niet alleen de erfbelasting, maar ook op het gebied van de inkomstenbelasting. Moet u een testament maken? Daarbij speelt een rol of u kinderen heeft of niet en of uw kinderen minderjarig zijn. Verschillende typen testamenten worden besproken zoals het vruchtgebruiktestament en de 'tweetrapsmaking'.

Bij elk type testament wordt aangegeven wat de gevolgen zijn van de nieuwe successiewet van januari 2010 en van alle wijzingen op de inkomstenbelasting. Bij dit alles krijgt ook de afwikkeling van de erfenis ruim aandacht: de rol van de executeur, de vraag of u moet aanvaarden of verwerpen en alles wat u moet weten over de legitieme portie. Het boek besluit met een bespreking van bedrijfsopvolging en erfrecht. De positie van de 'oude' ondernemer, zijn zeggenschap en die van zijn opvolger zijn daarbij uitgangspunt. Is er sprake van een personenvennootschap of van een BV met een directeur-grootaandeelhouder (de DGA)? Bedrijfsopvolging is vooral een fiscale kwestie en het is belangrijk op tijd de juiste structuur te kiezen. De auteur kijkt al vooruit naar de nieuwe personenvennootschapwetgeving en de flexibele BV.

Een veelomvattend boek over complexe onderwerpen in duidelijke taal!

We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Normale prijs42,50
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs42,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Beoordeling lezers

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • Auteur(s) : Hans Jansen
 • Uitgeverij : Kluwer
 • ISBN : 9789013055542
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Verschijningsdatum : 09-10-2008
 • Serie : Kluwer belastingwijzers
 • Seriedeel : 14
 • Afmetingen : 210 x 148 x 13 mm.
 • Gewicht : 292 gr.