Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Bekende chefs

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  

Robert van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven (Oisterwijk, 11 juli 1961) is een Nederlandse bakker, patissier en presentator. Van Beckhoven is de enige persoon in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger draagt.

Van Beckhoven werd geboren als zoon van een banketbakker in Oisterwijk. Na de lagere school ging hij naar de MAVO in Tilburg. Daarna volgde hij een bakkersopleiding aan het ROC in Eindhoven.

In 2012 kreeg Van Beckhoven bekendheid als presentator van de kinderprogramma's CupCakeCup en CupCakeKlas. In 2013 was hij jurylid van het televisieprogramma 'Heel Holland Bakt'. Robèrt geeft advies op het gebied van patisserie en deelt zijn kennis en passie tijdens workshops en in zijn kookboeken.

Lees meer

Jamie Oliver

De goedlachse, enthousiaste chef-kok Jamie Oliver heeft in de afgelopen twee decennia een imperium opgebouwd. Hij startte in 1999 met The Naked Chef, maar groeide al snel uit tot een fenomeen.

Inmiddels heeft hij al verschillende bestsellers op zijn naam staan, verscheen hij met ruim 25 verschillende series op tv, bezit hij restaurants over de hele wereld en heeft hij 2 succesvolle YouTube-kanalen (FoodTube en DrinksTube). Zijn Fifteen restaurants bieden kansarme jongeren de mogelijkheid om een opleiding tot horecaprofessional te volgen. En dat is niet alles: hij strijdt in het Verenigd Koninkrijk ook nog succesvol tegen het overmatig gebruik van suiker.

De recepten van Jamie zijn overheerlijk en geschikt voor iedereen. Of je nu een beginnende hobbykok bent, of een stiekeme chefkok-in-de-dop.

Lees meer

Nigella Lawson

Nigella Lawson is een culinaire en literaire sensatie en wordt beschouwd als een van de beste en invloedrijkste food writers van dit moment. Ze heeft een sterstatus als kok, als schrijfster en als televisiepersoonlijkheid.

Ze is de culinair redacteur van Vogue, heeft columns in de Observer en in Times Magazine, was jurylid voor de Booker Prize, is een regelmatige gast bij BBC's Late Night Show en presenteert een razend populair kookprogramma bij Channel Four. Haar eerste kookboek How to Eat (Hoe te eten) werd door iedereen bejubeld en werd uitgeroepen tot Kookboek van Het jaar. Dit boek werd net als How to be a Domestic Goddess in recordaantallen verkocht.

Nigella is in Engeland in 2001 verkozen tot Author of the Year bij de British Book Awards (en daarmee versloeg ze onder andere Jamie Oliver (Naked Chef) en J.K. Rowlings (Harry Potter) .

Lees meer

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken. Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Yotam groeide op in Israël, begon als journalist voor Haaretz en werd verliefd op student Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Yotam verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu voor zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Vervolgens werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Sami begon hij restaurants en schreef hij kookboeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant "Nopi". In 2012 kreeg hij de Britse nationaliteit.

Yotam is bekend vanwege zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Lees meer

Herman den Blijker

Hoe zat het ook alweer met Rotterdammers? Die stropen graag de mouwen op. Zo ook Herman den Blijker. Naast chef-kok en eigenaar van restaurant Las Palmas in Rotterdam, is Herman bekend van onder andere Mijn tent is top, Hermans Helden, Herrie in het hotel en Herrie gezocht. Daarnaast heeft hij een eigen kookproductenlijn en schrijft hij kookboeken.

Lees meer