Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Alle kookboeken

Kookboeken. Voor álle koks. Voor de vegetarische, bourgondische of creatieve kok. Voor de professional, hobbykok of sporter. Over koolhydraatarm, comfortfood. Over E-nummers of diëten. Alle kookboeken en boeken over voedsel. Je vindt ze bij eci. Van oma’s recepten tot de nieuwste kooktechnieken. Van eenvoudig tot complex. Onze collectie is voor iedereen. Kies uit onze uitgelichte exemplaren of sorteer op titel, prijs of best verkocht. Bon Appétit!

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Recent  
  • Meer Serie  

Karin Luiten

Als culinair journalist weet Karin Luiten als geen ander wat lekker eten is. Door Koken met Karin wil ze de lezer helpen met heerlijke gerechten waarvoor je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Hiervoor hanteert ze het principe ‘kleine moeite, groot effect’. Ze heeft een vaste ‘antipakjeskookrubriek’ op zaterdag in dagblad Trouw, heeft een blog, maakt illustraties en schrijft kookboeken. In haar kookrubriek staat elke keer een kant-en-klaarproduct centraal, dat je thuis veel lekkerder zelf kunt maken. Zo schreef ze ook het eerste ‘antipakjeskookboek’, met heerlijke recepten vol verse producten.
Van nature was Karin (afkomstig uit een aardappel-groente-vleesgezin) trouwens helemaal geen kookheld: ze leerde koken toen ze als 17-jarige als au pair in Zwitserland voor drie kinderen moest zorgen. Inmiddels bedenkt ze zelf de meest heerlijke recepten, die ze graag met ons deelt!

Lees meer

Jamie Oliver

De goedlachse, enthousiaste chef-kok Jamie Oliver heeft in de afgelopen twee decennia een imperium opgebouwd. Hij startte in 1999 met The Naked Chef, maar groeide al snel uit tot een fenomeen.

Inmiddels heeft hij al verschillende bestsellers op zijn naam staan, verscheen hij met ruim 25 verschillende series op tv, bezit hij restaurants over de hele wereld en heeft hij 2 succesvolle YouTube-kanalen (FoodTube en DrinksTube). Zijn Fifteen restaurants bieden kansarme jongeren de mogelijkheid om een opleiding tot horecaprofessional te volgen. En dat is niet alles: hij strijdt in het Verenigd Koninkrijk ook nog succesvol tegen het overmatig gebruik van suiker.

De recepten van Jamie zijn overheerlijk en geschikt voor iedereen. Of je nu een beginnende hobbykok bent, of een stiekeme chefkok-in-de-dop.

Lees meer

Jord Althuizen

Vleesverslinder, fikkiestoker en vooral niet te stoppen.

Wat nou werken? Avonturen beleven! Met dat motto weet voormalig wereldkampioen bbq Jord Althuizen zijn crew carnivoren van zijn bbq-cateringbedrijf Smokey Goodness te motiveren om samen met hem door het vuur te gaan voor de perfecte bbq-beleving. Terwijl de gedrevenheid ieder uur slaap verdringt, bbq’t Jord erop los om zijn vleesevangelie dag en nacht te verspreiden. Vasthoudend aan zijn missie om Nederland beter te leren koken op echt vuur jongleert hij talrijke projecten: van jurylid op RTL4’s Grillmasters en radio-sidekick voor bbq-advies, tot bbq-consultancy en uiteraard zijn twee bbq-kookboeken Smokey Goodness en Smokey Goodness 2. Mag de fik er in? Zorg dan dat je Jord naast je hebt staan voor een mals resultaat.

Lees meer

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken. Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Yotam groeide op in Israël, begon als journalist voor Haaretz en werd verliefd op student Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Yotam verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu voor zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Vervolgens werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Sami begon hij restaurants en schreef hij kookboeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant "Nopi". In 2012 kreeg hij de Britse nationaliteit.

Yotam is bekend vanwege zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Lees meer

Danny Jansen

Danny Jansen is een talentvolle kok met een expertise in de patisserie. Deze culinaire alleskunner heeft een voorliefde voor archeologie en is een fervent verzamelaar van antieke kookboeken. Dit noemt hij zijn 'saaie hobby'. Hiervoor zoekt hij op beurzen, internet en veilingen. 'Antieke boeken zijn kleine tijdmachines, ze tonen je het eet- en drinkpatroon van soms eeuwen geleden.'

Danny presenteert ook een Aziatisch kookprogramma op het tv-kanaal 24Kitchen. Zijn eerste kookboek kwam in 2014 uit, een boek met heerlijke Aziatische recepten, wetenswaardigheden en leuke verhalen. Danny's credo: 'Zeg mij wat u leest, dan weet ik wat u kookt'.

Lees meer