Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Voorlezen

“Oké, nog ééntje dan. Maar daarna gaan we echt slapen.” Wie een kleintje heeft klinkt dit bekend in de oren. Voorlezen. Ze krijgen er ook nooit genoeg van. Van spannende verhalen vol avontuur. Wondere werelden met elfjes en prinsessen. Verhalen om bij weg te dromen. Of juist om van te leren. Hier vind je een schat aan verhalen. Maak kennis met onze uitgebreide collectie voorleesboeken.

Voorleesboeken - samen smullen van de leukste verhalen

Voorlezen is zo leuk! En niet alleen voor de kleintjes. Stiekem smullen ook volwassenen van kinderboeken. Komt dat even mooi uit. Want de keuze is reuze. Duik in de wereld van sprookjes. Leer samen met je kleintje het alfabet. Of zing de leukste liedjes. En wat is nu mooier dan je kleintje in slaap zien vallen? Sorteer op best verkocht, prijs, titel en vind jouw favoriete voorleesverhaal. Eh, dat van je kindje natuurlijk!

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Recent  
  • Meer Character  

Dick Bruna

Dick Bruna (1927- 2017) is wereldwijd bekend bij jong en oud. Bruna begon met tekenen in 1940 en illustreerde onder andere de boeken uit de Zwarte Beertjes-serie. In zijn latere carrière maakte Bruna een groot aantal prentenboeken en werd hij geestelijk vader van onder meer Eegje egel, Lotje, Gobe, het hondje Snuffie, Betje big, de beertjes Boris en Barbara en natuurlijk Nijntje. Het oeuvre van Dick Bruna kenmerkt zich door een eenvoudige en directe tekenstijl. Dick Bruna publiceerde 120 prentenboeken. Naast prentenboeken, ontwierp Bruna ook nog eens meer dan tweeduizend boekomslagen, ruim honderd affiches en tientallen briefkaarten en prenten. De Bruna-collectie van het Centraal Museum bestaat uit meer dan 1.200 werken en groeit nog steeds. Het Centraal Museum heeft de collectie in langdurig bruikleen.

Lees meer

Marianne Busser

Marianne Busser & Ron Schröder schrijven teksten voor Bobo en Okki en voor het tv-programma Sesamstraat. Inmiddels hebben ze al meer dan tweehonderdvijftig boeken en ruim duizend kinderliedjes geschreven. En ze zijn nog lang niet uitgeschreven!

Kijk voor meer informatie ook eens op www.mariannebusser-ronschroder.info.

Lees meer

Pieter Feller

Pieter Feller (1952) woont met zijn vrouw en twee zoons in Drachten. Hij heeft verschillende banen gehad, en had zelfs een tijdje zijn eigen dierenwinkel. Tegenwoordig is Pieter fulltime schrijver. Samen met Natascha Stenvert maakt hij de succesvolle serie over het meisje Kolletje.

Lees meer

Eric Carle

Eric Carle is de schepper van het inmiddels wereldberoemde Rupsje Nooitgenoeg. Dit boek is in meer dan 30 talen verkrijgbaar en er zijn meer dan 17 miljoen exemplaren van verkocht! Sinds de verschijning van dit boek in 1969 heeft Eric Carle meer dan 70 boeken geschreven en geïllustreerd.

Eric Carle werd in 1929 geboren in Syracuse, New York. Op zesjarige leeftijd emigreren Eric en zijn ouders naar Duitsland. Hij gaat daar op latere leeftijd naar de prestigieuze Academie der bildenden Künste in Stuttgart. Toch droomde Eric er altijd van om weer terug te keren naar zijn geboorteland. Op zijn drieëntwintigste trekt hij de stoute schoenen aan en keert terug naar Amerika. Al snel vindt hij een baan als grafisch ontwerper bij The New York Times. Zijn volgende baan is art-director bij een reclamebureau.
Op een goede dag vraagt auteur Bill Martin jr. of Eric een verhaal van hem wil illustreren. Eric heeft hier wel oren naar. Het boek Beertje Bruin, wat zie je daar? is het resultaat van hun samenwerking. Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt de collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties opbouwt met behulp van allerlei stukjes gekleurd papier. De natuur is het centrale thema in zijn werk. Hij is zelf een groot natuurliefhebber, net zoals veel kinderen. Eric Carle vindt het erg leuk als kinderen door het (voor)lezen van zijn boeken iets leren over de wereld om hen heen. Zelf heeft Eric Carle twee kinderen, een zoon en een dochter. Hij is gelukkig getrouwd met zijn vrouw Barbara.

Lees meer

Natascha Stenvert

Natascha Stenvert (1971) was al direct na haar studie aan de kunstacademie een veelgevraagd illustrator. Inmiddels heeft ze al vele kinderboeken geïllustreerd, onder andere de Kolletje-serie die ze samen met auteur Pieter Feller maakt. Daarnaast verzorgt Natascha ook illustraties voor tijdschriften en schoolboeken.
Kijk voor meer informatie ook eens op www.nataschastenvert.nl.

Lees meer