Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Speel- & uitklapboeken

Natuurlijk. Voorlezen is leuk. Maar samen een verhaal ontdekken is nóg leuker. En dat kan ook als je zelf nog niet kunt lezen. Hoe dan? Met een speelboek of uitklapboek, natuurlijk! Welk kind speelt er niet mee? Wij hebben ze. Voor kleine en iets grotere ontdekkers. Boordevol leuke illustraties. Met spannende raadsels. Grappige opdrachten. En bijzondere verrassingen achter de flappen. Zo lees je samen. Maar ook kijken. Voelen. Schrijven. Luisteren. Kleuren. Knippen. Plakken. Deze speel- en uitklapboeken zijn een feestje! Voor thuis. Op school. In de auto. Op vakantie. In bed. En zelfs in bad. Je vindt het bij eci. 

Wie heeft er als kind niet mee gespeeld?

Aan deze verhaaltjes beleef je gegarandeerd plezier. Als cadeautje altijd een schot in de roos. Kinderen zullen herkennen. Spelen. En leren. Hier vind je boeken met plaatjes, versjes en liedjes, boekjes met puzzels en geluidjes. Over alle denkbare thema’s. Dat gaat in de smaak vallen. Zo leuk zijn boeken dus écht! En ook als ouder geniet je van het plezier van je (klein)kind. Beloofd. Grote kans dat de kleine er geen genoeg van krijgt. Je bent gewaarschuwd.  

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Recent  
  • Meer Serie  
  • Meer Character  

Dick Bruna

Dick Bruna (1927- 2017) is wereldwijd bekend bij jong en oud. Bruna begon met tekenen in 1940 en illustreerde onder andere de boeken uit de Zwarte Beertjes-serie. In zijn latere carrière maakte Bruna een groot aantal prentenboeken en werd hij geestelijk vader van onder meer Eegje egel, Lotje, Gobe, het hondje Snuffie, Betje big, de beertjes Boris en Barbara en natuurlijk Nijntje. Het oeuvre van Dick Bruna kenmerkt zich door een eenvoudige en directe tekenstijl. Dick Bruna publiceerde 120 prentenboeken. Naast prentenboeken, ontwierp Bruna ook nog eens meer dan tweeduizend boekomslagen, ruim honderd affiches en tientallen briefkaarten en prenten. De Bruna-collectie van het Centraal Museum bestaat uit meer dan 1.200 werken en groeit nog steeds. Het Centraal Museum heeft de collectie in langdurig bruikleen.

Lees meer

Paul van Loon

Paul van Loon werd geboren op 17 april 1955 in Geleen. Toen hij zes jaar oud was verhuisde de familie naar Waalwijk in Noord-Brabant, waar hij de rest van zijn jeugd doorbracht. Na de HBS volgde hij in Den Bosch de opleiding voor illustratoren aan de Kunstacademie. Na vier jaar stopte hij hiermee en kocht hij een mooie akoestische gitaar, die later nog van pas zou komen. Sinds de jaren 90 speelt Paul ook vaak gitaar. Hij heeft een eigen band gehad: Paul van Loon & Ander Gespuis waarmee hij vaak opgetreden heeft.

Paulus de Boskabouter was een van zijn jeugdfavorieten, maar al vroeg hield Paul van spannende, griezelige verhalen. Griezelboeken voor kinderen waren er niet, dus las hij Lovecraft, Stoker en andere "volwassen" griezelschrijvers. Zijn favoriete kinderboek nu is Max en de maximonsters van Maurice Sendak.

Paul was eigenlijk van plan illustrator te worden. Bij zijn illustraties ging hij zelf verhalen verzinnen, en zijn eerste verhalen werden geplaatst in het Brabants Dagblad. Na verloop van tijd verschenen zijn verhalen ook in Donald Duck, Okki, Taptoe en Ezelsoor. In 1983 verscheen zijn eerste kinderboek: Boven op tante Agaat. Ongemerkt was Paul schrijver geworden. Zijn doorbraak was De griezelbus (1991).

Lees meer

Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave is geboren in 1960. Na haar schooltijd in Nijmegen gaf ze tien jaar toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Daarnaast speelde ze zelf ook mee in een toneelgezelschap dat door het land trok.
Niet lang daarna is ze naar Amsterdam verhuisd. In die tijd begon ze met het schrijven van kinderboeken.

Op dit moment schrijft Mirjam Oldenhave drie dagen per week op haar lap-top in de keuken. De andere dagen bezoekt ze scholen en bibliotheken om te vertellen over het schrijven. Ook geeft ze les aan mensen die kinderboeken willen schrijven.
Samen met haar man is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Mirjam wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.
Ze heeft een hond, Ollie, een lieve, sullige Labrador. Als ze met hem wandelt neemt ze altijd een vraag over een boek in haar hoofd. Bijvoorbeeld: 'Wat verzint Tess om Ruben terug te plagen?’
Als ze thuiskomt, weet ze meestal het antwoord.

Naast het schrijven speelt Mirjam accordeon in een bandje. Ze maken muziek op feesten of andere speciale gelegenheden. En ze hebben ook een boekenprogramma, speciaal gemaakt voor scholen, zie: www.moex.nl

Haar boek Donna Lisa is bekroond met een Vlag en Wimpel.

Lees meer

Arend van Dam

Op 24 juni 1953 werd Arend geboren in Maassluis, een plaatsje aan de Waterweg, tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Daar hefft hij tot zijn achttiende gewoond. Daarna volgde hij een opleiding tot maatschappelijk werker in Baarn. Hij behaalde er zijn diploma en vond meteen werk in de drugshulpverlening in Utrecht. Pfff, dat was zwaar werk!
Zijn eerste boek schreef hij pas toen hij op zijn achtentwintigste vader werd. Het is een handboek voor vaders: Een beetje zwanger. Sindsdien heeft hij de smaak te pakken en van het schrijven zijn beroep gemaakt. Het mooiste - vrije - beroep van de wereld!

Lees meer

Berthold Gunster

Berthold Gunster (1959) is grondlegger van de Ja-maar® filosofie. Over zijn gedachtegoed schreef hij inmiddels drie bestsellers. Zijn eerste boek Ja-maar wat als alles lukt? is vertaald in het Engels en Duits. Onder de titel Ja-maar ik ben wel leraar schreef hij een vertaalslag van de ja-maar-zienswijze naar het onderwijs. Zijn derde boek Huh?! De techniek van het omdenken beschrijft hoe je problemen kunt kantelen tot mogelijkheden. Onder de noemer Ja-maar® verzorgt Berthold Gunster samen met een team trainers en acteurs inspirerende workshops en seminars in binnen- en buitenland. Meer dan 400.000 mensen volgden inmiddels een Ja-maar® programma.

Na de bestseller Ja-maar wat als alles lukt? volgde het boek Huh?! waarin de techniek van het omdenken aan bod komt. In het boekje Omdenken wordt in een notendop uitgelegd wat omdenken betekent en hoe je dat doet. In Ik ben oké. Jij bent een sukkel past hij omdenken toe op zakelijke en persoonlijke relaties.

Reacties op Ja-maar wat als alles lukt?:
'De Stephen Covey van de Lage Landen, maar met meer humor.' - Onno Hamburger, Senior Trainer & Coach, van Harte & Lingsma
'Een onontkoombaar boek.' - Jan Ruigrok, trainer KPC Groep

Lees meer