Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

De Wetenschap van het Voortbestaan Lezingen

"Je kunt zien hoeveel verantwoordelijkheid iemand gaat tonen, hoeveel doorzettingsvermogen hij gaat tonen, als je ontdekt waar hij zich op de Toonschaal bevindt. Je kunt voorspellen hoe hij kinderen gaat behandelen. Je kunt weten hoe hij tegen jou zal gaan praten, hoe hij naar jou zal gaan luisteren. Je kunt weten wat hij zal gaan doen met een boodschap die je hem geeft om aan iemand anders te geven. je kunt ook vrij automatisch zien in welke
lichamelijke conditie deze persoon is." - L. Ron Hubbard

De Mens verbaast zich al lange tijd over het gedrag van zijn medemens. Waarom reageren mensen zoals ze doen? Hoe weet je wie je kunt vertrouwen?
Voor wie moet je oppassen? Op wie kan men zich verlaten?
In het najaar van 1950 reisde L. Ron Hubbard kriskras het land door, van Elizabeth, New Jersey tot Los Angeles en Kansas City, om de snel groeiende Dianetics beweging van advies te voorzien en onderricht te geven.
Tegelijkertijd ging hij verder met zijn zoektocht naar een "betere Brug", waarvoor hij op de laatste pagina van Boek Eén* een dringende oproep had gedaan. Zijn volgende stap bij het construeren van die Brug was om deze breder en steviger te maken om alle cases aan te kunnen - met name om de middelen
te verschaffen om iedere case op ieder niveau te kunnen kraken.
De sleutel hiertoe was al in Boek Eén* zelf te vinden - de "Grafische Voorstelling van Voortbestaan", waarbij een schaal uit de doeken wordt gedaan die loopt van de dood en maximale pijn onderaan tot aan potentiële onsterfelijkheid en optimaal plezier bovenaan. Met deze schaal als uitgangspunt begon Ron aan een onderzoek naar
de grondprincipes die bepalen op welk niveau iemand op die schaal zit. Hiermee kreeg hij tegelijk de middelen in handen om dat niveau omhoog te brengen.
De research die daarop volgde en die in het begin van 1951 werd uitgevoerd in zijn huis in Palm Springs in Californië, leverde al snel een ontdekking op die van verregaand belang bleek. In feite was het op die plaats en op dat moment dat hij een volledig nieuw beeld over de Mens kon onthullen als een Levenskracht (aangeduid met de Griekse letter theta) die verstrikt was geraakt in het fysisch universum van Materie, Energie, Ruimte en Tijd (MERT). Uitgaande van deze centrale Theta-MERT-Theorie, kwamen in hoog tempo alle andere zaken aan het licht, waarbij op elk niveau alle manifestaties van menselijke emotie, karakter en gedrag werden blootgelegd.
Spoedig was die eenvoudige Grafische Voorstelling van Voortbestaan zo uitgebreid, dat deze alle facetten besloeg van actie en reactie van de Mens en op die manier ontstond de gedenkwaardige Hubbard Tabel voor de Evaluatie van de Mens. Vervolgens schreef Ron de uitgebreide, allesomvattende tekst waarbij hij tot in detail iedere kolom van de Tabel beschreef en aangaf hoe deze moest worden gebruikt: De Wetenschap van het Voortbestaan.
Hier hadden we dus niet alleen de "eenvoudigere en snellere Dianetics technieken" waar Ron naar had gezocht, maar tevens een doorbraak die het onderwerp een nieuwe richting uit zou sturen en in aanmerkelijk grotere casevooruitgang zou resulteren, dan ooit in Dianetics was voorzien.
Omdeze vooruitgang goed te kunnen leiden, had Ron een centraal hoofdkwartier opgezet (in de plaats Wichita in de staat Kansas), dat goed te bereiken was van zowel de Oostkust als de Westkust. Vanuit het hele land kwamen dianetici hem helpen op de nieuwe Stichting, die gevestigd was aan Douglas Avenue 211 en naast 26 kamers ook een grote zaal voor lezingen had.
Op 21 mei zat die zaal bomvol met gretige studenten van een professionele cursus die in afwachting waren van Ron's eerste lezing: "De Theta-MERT-Theorie". Tijdens deze historische voordracht gaf Ron een volledige beschrijving van de cruciale doorbraak waar de Tabel voor de Evaluatie van de Mens en de volledige technologie van het menselijk gedrag op zijn gebaseerd. In de lezin
Zet op boekenlijstje
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Normale prijs115,00
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs115,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Beoordeling lezers

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • Auteur(s) : L. Ron Hubbard
 • Uitgeverij : Signo Publications
 • ISBN : 9781403120717
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Luisterboek
 • Verschijningsdatum : 01-04-2010
 • Afmetingen : 320 x 255 x 53 mm.
 • Gewicht : 1497 gr.