Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

de doorstart van een NV/BV bij insolventie

In deze studie stelt Van Oers de doorstart van een insolvente BV/NV centraal. Hij onderzoekt welke belemmeringen een insolvente BV/NV ondervindt door fiscale wetgeving bij een doorstart. Bij een doorstart gaat het dan om een akkoord, aandelentransactie (waaronder tevens is te verstaan een sterfhuis- en ziekenhuisconstructie) of activatransactie (waaronder tevens is te verstaan juridische splitsing). Het onderzoek blijft beperkt tot de Wet op de omzetbelasting 1968, de Wet op belastingen van rechtsverkeer 1970 voorzover het de overdrachtsbelasting aangaat, de Wet inkomstenbelasting 2001, de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 en de Invorderingswet 1990. Er wordt een reeks van belemmeringen geconstateerd.
Dit boek is tevens geschreven voor de praktijk. Van Oers is als docent mede verbonden aan de cursus Insolad/Grotius Specialisatieopleiding Insolventierecht, betrokken bij studiedagen, seminars et cetera op het gebied van fiscaal insolventierecht en weet daar-door het boek te larderen met praktijkvoorbeelden. Hij laat het niet bij de vaststelling van het geldende recht, maar neemt ook een standpunt in als hem de uitkomst niet bevalt, er zich een leemte in de wetgeving voordoet enzovoort. Daarom kan de man of vrouw van de praktijk met dit boek zijn/haar voordeel doen.
Dit boek gaat uit van de wettelijke bepalingen zoals die op 1 januari 2007 luidden. Tevens zijn ambtelijke besluiten (waaronder de Leidraad Invorderingswet 1990) en jurisprudentie tot en met 31 december 2006 verwerkt.
Mr. dr. M.H.M. van Oers AA/Actuaris AG (1963) studeerde Nederlands recht en fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg en actuari wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast voltooide hij de opleiding tot accountant administratieconsulent. Uiteindelijk heeft hij voor zijn beroepsuitoefening geopteerd voor fiscaal recht. Hij werkt als docent belastingrecht aan de Universiteit van Tilburg.
In september 2006 is hij aldaar gepromoveerd op het proefschrift Fiscale aspecten bij doorstart van de insolvente NV/BV.
102,50
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
102,50
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Beoordeling lezers

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een cadeaukaart ter waarde van €50.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • Auteur(s) : M.H.M. van Oers
 • Uitgeverij : Wolters Kluwer Nederland
 • ISBN : 9789013038286
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 447
 • Verschijningsdatum : 20-03-2007
 • Tags : 20070320
 • Afmetingen : 242 x 158 x 25 mm.
 • Gewicht : 734 gr.