Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ

Het Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ behandelt op toegankelijke en systematische wijze de gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ, waardoor u een goed overzicht krijgt.

Per belasting worden de zogenoemde essentialia in vaste volgorde uitgewerkt. Naast de in de Gemeentewet genoemde belastingen beschrijft dit boek ook de afvalstoffenheffing, die is gebaseerd op de Wet milieubeheer, de BIZ-bijdrage die is gebaseerd op de Experimentenwet Bedrijven Investerings Zones en de op de Wet financiën openbare lichamen Bonaire, Sint-Eustachius en Saba (FinBES) gebaseerde lokale belastingen BES-eilanden. Aan de formeelrechtelijke aspecten, zoals bezwaar- en beroepsprocedures, gegevensverstrekking, inlichtingenplicht en proceskostenvergoeding komen in een apart hoofdstuk aan de orde.

De Wet WOZ wordt in een apart hoofdstuk uitgebreid behandeld aan de hand van de hoofdstukkenindeling van die wet. Daarbij gaan de auteurs onder meer in op de objectafbakening, de waardebepaling en -vaststelling, het waarderingsproces, alsmede het gegevensbeheer (de Basisregistratie WOZ) en de gegevensverstrekking.

Het boek is bedoeld voor studenten op universitair en hbo-niveau, alsmede voor (beleids)ambtenaren, adviseurs enz. die dagelijks te maken hebben met gemeentelijke belastingen
Het Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ is bijgewerkt tot juli 2015. Tot deze datum zijn tevens op handen zijnde (wets)wijzigingen meegenomen.

Over de auteurs:
- mr. M.P. van der Burg is vennoot bij advies- en opleidings-bureau Groenewegen & Van der Burg bureau lokale belastingen BV te Rotterdam.
- mr. dr. G. Groenewegen is vennoot bij advies- en opleidingsbureau Groenewegen & Van der Burg bureau lokale belastingen BV te Rotterdam.
- mr. F.J.H.L.Makkinga is werkzaam als zelfstandig belastingadviseur (Makkinga WOZ-Advies), docent belastingrecht aan de Erasmus School of Law (Erasmus Universiteit Rotterdam) en rechter-plaatsvervanger in de rechtbanken Noord- Nederland en Oost-Brabant.
- mr. dr. J.A. Monsma is als senior-raadsheer en voorzitter van de afdeling belastingrecht verbonden aan het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Normale prijs95,00
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs95,00

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Beoordeling lezers

  • 4 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!