Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Casemanagement

de methodiek van interdisciplinair samenwerken

Casemanagement is een methodiekboek voor integrale en interdisciplinaire hulpverlening, waarin de samenwerking tussen vertegenwoordigers van verschillende beroepsgroepen centraal staat. Het boek besteedt veel aandacht aan de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen die geleid hebben tot nieuwe wetgeving en herstructurering op het gebied van zorg en hulpverlening.

In deze achtste herziene editie zijn nieuwe hoofdstukken toegevoegd over de ontwikkelingen in het sociaal domein. De gebruikte sociaalecologische benadering is goed ingekaderd in actuele wetgeving en beleid. Beleid en organisatie zijn immers van grote invloed op het methodisch werken.
Het tweede deel beschrijft Casemanagement als methode van interdisciplinaire hulpverlening om de burger te helpen de hulp te krijgen die hij vraagt. Wat komt erbij kijken als je samen met andere professionals en burgers probeert antwoord te geven op vaak complexe en hardnekkige kwetsbaarheid? Dit sluit naadloos aan op de ontwikkelingen in het beroep van sociaal werker, die steeds meer moet samenwerken met andere disciplines, bijvoorbeeld in sociale wijkteams.

Het boek biedt veel basisvaardigheden voor sociale professionals: onderhandelen (met professionals), aansluiten bij de persoon-in-context, samen onderzoek doen naar de complexe relatie en samen kansen ontwikkelen en systematisch uitwerken.
Het methodiekboek is toegankelijk geschreven en bevat aansprekende casuïstiek en praktijkvoorbeelden en verdiepende opdrachten. Het staat vol met tips en trucs voor de (aankomende) sociaal werker.

Over de auteurs
Casemanagement is geschreven door Nora van Riet en haar nieuwe coauteur Jaap Bruijn.

Nora van Riet was opleider-adviseur bij de afdeling InterAct BV (Methodiekontwikkeling en Deskundigheidsbevordering) en docente aan de Voortgezette Opleiding, beide aan de Hogeschool van Amsterdam. Samen met Harry Wouters stond zij aan de wieg van Casemanagement. Tot en met de 7e druk was Harry Wouters coauteur en zijn gedachtegoed neemt ook in de 8e druk een prominente plaats in.

Jaap Bruijn is als hogeschooldocent van de Master Social Work aan de Hanzehogeschool Groningen bekend met de noodzakelijke veranderingen in het hbo en masteronderwijs in het sociaal werk. Als trainer-coach en begeleider van sociale teams en instellingen in transitie wordt hij heel direct geconfronteerd met de sterk veranderende beroepspraktijk van de sociaal werker.
Zet op boekenlijstje
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Normale prijs34,95
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs34,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Beoordeling lezers

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • Auteur(s) : Jaap Bruijn, Nora van Riet
 • Uitgeverij : Gorcum, Koninklijke Van
 • ISBN : 9789023254089
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 320
 • Verschijningsdatum : 01-02-2016
 • Afmetingen : 240 x 167 x 15 mm.
 • Gewicht : 633 gr.