Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Boeken

Nicci French

We kennen het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French ook wel onder de auteursnaam Nicci French. Al jaren domineert dit wereldberoemde duo de internationale bestsellerlijsten. In Nederland alleen al verkochten ze meer dan 6 miljoen thrillers. De bekendste boeken zijn die met psychoanalytica Frieda Klein in de hoofdrol. Het schrijversechtpaar schrijft niet samen achter de laptop. Eén van hen begint met een hoofdstuk en de ander bewerkt dat vervolgens. Nicci en Sean zijn al sinds 1990 getrouwd en hebben samen 2 kinderen. Ze schrijven trouwens niet alleen als duo boeken, maar doen dat ook solo.

Lees meer

Suzanne Vermeer

Girls have more fun, moet auteur Paul Goeken (1962-2011) hebben gedacht. Zelf debuteerde hij in 2002 met de thriller Hammerhead. Maar in 2006, 4 boeken later, besloot hij het over een andere boeg te gooien.

Seizoenen, vakanties en toerisme werden de thema’s voor een nieuwe reeks boeken onder zijn vrouwelijke pseudoniem Suzanne Vermeer. De eerste titel, All-inclusive, werd meteen een bestseller. De vakantiethrillers bleken een regelrechte hit: ook de 9 opvolgers werden door miljoenen mensen gelezen. Noorderlicht en Cruise werden zelfs genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Helaas overleed Goeken in 2011 aan kanker. Maar Suzanne Vermeer is nog springlevend. Onder dat pseudoniem schrijft een nieuwe, onbekende schrijver verder aan het oeuvre vakantiethrillers. En niet alleen de boeken blijven succesvol; er wordt aan diverse verfilmingen gewerkt.

April 2017 verschijnt de nieuwste Vermeer: Het paradijs.

Lees meer

Santa Montefiore

De historische romans van Santa Montefiore zijn wereldwijde bestsellers. Deze Britse schrijfster werkte en woonde jarenlang in Buenos Aires. Niet zo gek dus dat een aantal van haar boeken zich in Argentinië afspelen. Je kent Santa onder andere van het populaire boek Als de rododendron bloeit. Haar dromerige romans brengen je naar lang vervlogen tijden, maar met een onderwerp dat altijd actueel blijft: de liefde.

Lees meer

Sophie Hannah

Sophie Hannah is schrijfster van zowel thrillers als poëzie. Ze debuteerde met Kleine meid als thrillerauteur. Daarna zijn opeenvolgend Gevarenzone en Moederziel verschenen. De andere helft leeft is haar vierde thriller in deze serie.

Ze woont met haar man en twee kinderen in West Yorkshire.

‘Volkomen terecht krijgt Sophie Hannah steeds meer een bestseller status, want zij weet van doorzonwoningproblematiek zeer goed geschreven thrillers te maken.’ VN Thrillergids ***
'Sophie Hannah heeft crime fiction nogal wat te bieden. Ze is dichteres met een minutieuze woordkeus en een indringende verbeeldingskracht. Als romanschrijfster ligt haar grootste interesse bij de mensen die zich aan de rand van de afgrond bevinden en bij de relaties waardoor ze daar zijn beland.’ Times Literary Supplement

Sophie Hannah’s eerste literaire thriller, Kleine meid, werd alom geprezen. Met Gevarenzone toont ze ons een intrigerend portret van kwaad dicht bij huis, en bewijst ze een van de beste hedendaagse thrillerschrijvers te zijn.
De rechten van haar psychologische thrillers zijn verkocht in onder andere de VS, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Portugal, Italië, Spanje, Turkije en Noorwegen. In totaal worden haar boeken uitgegeven in 19 landen.

Lees meer

Karin Slaughter

Met haar ijzingwekkende thrillers krijgt Karin Slaughter terecht de titel Queen of Crime. Al jarenlang staan haar boeken hoog op de bestsellerlijsten. Het bekendste zijn haar thrillers in de reeksen over Will Trent en Sara Linton. Ze heeft 3 reeksen met spannende boeken: de Atlanta-reeks, de Grant County-reeks en de Georgia-reeks. De eerste gaat over hoofdpersonage Will Trent, de tweede over Sara Linton en in de derde reeks komen de twee populaire hoofdpersonages samen. Karin wilde altijd al schrijfster worden, maar haar eerste boek werd door elke uitgever afgewezen. ‘Het beste wat me ooit heeft kunnen overkomen’, aldus de bestsellerauteur. Het hielp haar naar eigen zeggen om te focussen. Dat heeft haar geen windeieren gelegd: er zijn wereldwijd tientallen miljoenen van haar thrillers verkocht.

Lees meer