Profiel

Notker Wolf

Notker Wolf

De abt-primaat van de benedictijnen in Rome, de Duitser Notker Wolf, is een spiritueel leider van wereldformaat. Hij is de baas van 25.000 benedictijnen over de hele wereld, maar vindt toch de tijd om bestsellers te schrijven over de grote spirituele vragen van deze tijd en speelt soms mee in populaire hardrockbands om zo de taal van jongeren te kunnen spreken.

Generaal-oversteDe Duitser Notker Wolf is de generaal-overste van de benedictijnen en heeft zijn hoofdkantoor in San Anselmo op de Aventijn te Rome. Op 67-jarige leeftijd reist hij nog de hele wereld af om de 800 kloosters van zijn orde te bezoeken. Hij heeft een dynamiek en een geldingsdrang die een moderne manager niet zou misstaan.

Thuis op reisToch vindt Wolf altijd en overal weer de rust en de vrede in zichzelf. Hij doet dat door aan te sluiten bij het gebed en de gemeenschap waar hij op bezoek is. En hij heeft de steun van de discipline om in het gebrek aan regelmaat toch de regelmaat te vinden. Zo is hij thuis, zo kan hij thuiskomen, ook al is hij op reis.

Verzoening met jezelfAls hij thuis is, is hij vooral bij de Heer. Dat is volgens Notker Wolf de belangrijkste voorwaarde om verzoening te vinden. In ieder mensenleven gaat het erom verzoend te worden met jezelf, legt hij uit. ‘Daarvoor is het nodig te erkennen dat je fout bent, je gebrokenheid aan te bieden aan de Heer en je handen te spreiden met de schreeuw: ik kan het niet alleen, help mij’, zegt Notker Wolf in de Kruispunt-special. Wie dat doet, wie zo leeft, wordt pas echt een vrij mens.

HardrockVrij voelt deze opmerkelijke Duitse generaal-overste zich zeker in de muziek. Hij speelde van kindsaf aan fluit en doet dat nog steeds op de meest verrassende podia. Met de meest populaire hardrockbands treedt hij op in zalen met duizenden jongeren. Het geloof delen gaat pas lukken als we het leven delen. Het leven van deze jongeren is muziek, dus wil hij daar zijn. En bovendien zegt Notker Wolf: ‘Het leven is te serieus om serieus te blijven nemen’.Bron: www.katholieknederland.nl/kruispunt
  • Naam
  • Notker Wolf 
  • Genres
  • Literatuur, Cadeauboeken, Kunst & cultuur, Religie, School & studieboeken 
  • Uitgeverij
  • Kok