Profiel

Jeany Bijloo

Jeany Bijloo

De Delftse Jeany Bijloo is pas 22, maar heeft al twee boeken op haar naam staan. De eerste is een tienerboek over internetpesten, de tweede een psychologische thriller. Al op de basisschool bleek dat ze kon schrijven. Als commentaar op een gedichtje dat ze schreef zei de juf “Dat heb jij echt niet zelf geschreven”. Een groter compliment kun je natuurlijk niet krijgen op die leeftijd.

Toch had Jeany niet altijd de ambitie om schrijfster te worden. Af en toe schreef ze wel verhalen, maar maakte ze nooit af. Al kletsend met haar vader in een Delfts café ontstond het idee voor het verhaal van ‘Chaos Compleet’. En die is er gekomen, van begin tot eind. Haar debuutboek werd een succes. Toch heeft ze zich nog steeds niet fulltime op het schrijven gestort. Ze is druk met haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening en werkt ondertussen bij de politie in het team Dreiging en Risico inschatting. Schrijven ziet ze als een hobby, en voorlopig houdt Jeany dat graag zo. “Ik ben bang dat als ik het als werk ga zien mijn creativiteit minder wordt. Dan ga je schrijven omdat het moet.”

Haar personages bedenkt ze gaandeweg het schrijven. Als ze klaar is met een bepaald personage schrijft ze die er gewoon uit, en ziet ze iemand lopen die haar inspireert? Dan verwerkt ze die ter plekke in het verhaal. Voorlopig heeft ze aan creativiteit geen gebrek, want haar tweede boek ligt alweer zo goed als klaar. Nu nog een uitgever vinden. Het is een heel ander verhaal dan haar eerste boek. Een misdaad- en psychologische thriller. Een stuk zwaarder vooral, geschreven voor volwassenen.
  • Naam
  • Jeany Bijloo 
  • Genres
  • Kinderboeken 
  • Uitgeverij
  • Björnbooks