Profiel

Dolly Dots

Dolly Dots

In 1979 benaderen Peter van Asten en Richard Dubois Angéla Kramers om een meidengroep op te richten. Vervolgens worden Kramers' mede-danseressen van het TROS Top 50-ballet, Anita Heilker, Esther Oosterbeek en Patty Zomer gevraagd. Aangezien de vier jonge meiden vrijwel geen zangervaring hadden, gaan Peter en Richard op zoek naar een ervaren zangeres. Deze vinden ze in Ria Brieffies. Zij weet haar vriendin Angela Groothuizen over te halen ook mee te doen.

In juni ’79 scoorden de Dolly Dots hun eerste hit met het nummer Boys. Deze wordt een aantal maanden later gevolgd door het nummer Radio. Van dit nummer worden alleen al in Japan 100.000 exemplaren verkocht. De band gaat in 1981 dan ook op tournee in het land van de rijzende zon. Ondertussen blijven de Dots hits scoren met nummers als We believe in love, Hela-di-ladi-lo, Love me just a little bit more en She's a liar. In 1985 jaar verlaat Anita Heilker de Dolly Dots; zij kon het drukke schema van de groep niet langer combineren met het moederschap. Drie jaar later maakt de groep bekend te stoppen.

In 2007 besluiten The Dolly Dots éénmalig bij elkaar te komen. Het concert voor ‘De vrienden van Amstel LIVE!’ bevalt zo goed dat zij later dat jaar opnieuw drie keer in een uitverkocht Ahoy te bewonderen zijn.
  • Naam
  • Dolly Dots 
  •