Profiel

Bee Gees

Bee Gees

Nummers als You win again, I started a joke, How deep is your love en Words zijn slechts enkele hits van de wereldberoemde popformatie de Bee Gees. De band, die gevormd wordt door de tweelingbroers Robin en Maurice Gibb, is vernoemd naar de initialen van de afkorting ‘Brothers Gibb’. De band staat aan de basis van de hedendaagse popmuziek en is nog steeds een grote inspiratiebron voor vele (pop-) artiesten.

Robin en Maurice Gibb werden op 22 december 1949 geboren op het eiland Man (Verenigd Koninkrijk). De broers beginnen een band en vragen hun oudere broer Barry Gibb om ook lid te worden van de band. Later voegen Vince Melouney en Colin Petersen zich bij de band en kort daarna scoren de Bee Gees hun eerste hit met het nummer Spicks and specks. In 1969 verlaat Robin de groep en scoort een solohit met het nummer Saved by the bell. In 1988 sterft de jongste broer en tieneridool Andy Gibb.

De band brengt in de loop der jaren diverse succesvolle albums uit zoals Odessa’, ‘Spirits having flown en Still waters. In een steeds wisselende bezetting worden er in de periode 1967 tot 2001 twintig albums uitgebracht en ook wint de band tal van awards en prijzen. In 1997 worden de Bee Gees opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame en in 2000 mogen de mannen een Life Time Achievement Award in ontvangst nemen en in 2003 gaan ze naar huis met een Legend Award voor hun gehele oeuvre. In 2003 sterft Maurice Gibb aan een zeldzame darminfectie.
  • Naam
  • Bee Gees 
  •