Profiel

Alejandro Sanz

Alejandro Sanz

Alejandro Sanz wordt beschouwd als de meest succesvolle Spaanse zanger aller tijden. In de jaren ’90 staat Sanz in eigen land al bekend als de grote hitmaker en wordt overladen met onderscheidingen en nominaties. Na het verbreden van zijn muzikale horizon vergaart Sanz in de daaropvolgende jaren ook internationaal vele fans. Met inmiddels 20 miljoen verkochte albums en meerdere Grammy Awards op zak, zijn de romatische ballads van Sanz wereldwijd een begrip geworden.

Flamenco is de muziek die Alejandro als kind al met de paplepel werd ingegoten. Op zevenjarige leeftijd begint hij met het bespelen van gitaar en al snel schrijft hij zijn eigen muziek. Zijn talent voor spelen en zingen wordt al snel ontdekt. Op zestienjarige leeftijd, in 1989, staat hij voor het eerst in de studio.

Hoewel hij in 1989 een album opneemt, wordt het tweede album Viviendo Deprisa als zijn debuutplaat gezien. In de daarop volgende jaren brengt hij nog een groot aantal albums uit. In Nederland krijgt hij de meeste bekendheid met de single La tortura. Deze single is een duet met de Colombiaanse zangeres Shakira.
  • Naam
  • Alejandro Sanz 
  •