Profiel

tom_petty

tom_petty

Tom Petty of voluit Thomas Earl Petty is geboren op 20 oktober 1950. In 1976 breekt Tom Petty door met zijn band Tom Petty & The Heartbreakers. Zijn stijl is te vergelijken met Bob Dylan en Neil Young. Tom Petty scoort in de loop der jaren diverse hits met nummers als Listen To Her Heart, I Need To Know, Don’t Do Me Like That en Refugee.

Tom Petty komt uit Gainesville Amerika, op zijn 17e stopt Tom Petty al met school en gaat in de band Mudcrutch, in deze band zitten dan ook de latere Heartbreakers Mike Campbell en Benmont Tench. Tot 1975 speelt Tom in veel verschillende bands, maar uiteindelijk sluit hij zich wederom aan bij Mike en Benmont en begint de band The Heartbreakers. In 1976 komt het debuutalbum van Tom Petty & The Heartbreakers uit. In 1988 wordt Petty lid van de Traveling Wilbury’s, een all-star band waar ook o.a George Harrison, Roy Orbison, Bob Dylan en Jeff Lynne in zitten. Een jaar later gaat Tom Petty solo.

Het eerste solo album heet Full Moon Fever, dit album is geproduceerd door Jeff Lynne en bevat de hit Free Fallin. In 1991 keerde hij weer terug naar The Heart Breakers. Hij maakt verder nog een aantal albums met hun. Het laatste album is Highway Companion welke uitkomt in 2006.
  • Naam
  • tom_petty 
  •