Profiel

chris_thys

chris_thys

Chris Thys (Zonhoven, 8 oktober 1954) is een Belgische actrice.

Jarenlang was ze verbonden met de Koninklijke Vlaamse Schouwburg te Brussel. Ze stond elk seizoen wel met een paar producties op de planken, waaronder Oom Wanja, MacBeth, Schitz en Het leven en de werken van Leopold II. Met De Tijd speelde ze onder andere in 4 zusters. Ze vertolkte één van de drie monologen van Betty Mellaerts in Nachtzusters bij 't Arsenaal. In 2009 speelt ze in De Rafaëls van theatermakershuis de Queeste en in Ik zou mijn dagen moeten inleggen en suikeren als fruit.

Haar bekendste televisierol is die van Doris Roosmael, de ex-vrouw van Witse uit Witse. Ze speelde gastrollen in Heterdaad (Cecile Vaerewijck en mevrouw Mariman in 1996), Windkracht 10 (Hélène), Thuis (Claire Bastiaens), Recht op Recht (Hilda Branders), De perfecte moord (Jeanne Vermeulen), De wet volgens Milo (Lut Ram in 2005), Stille waters (Claudine Vorlat-de Wesemael), Aspe (Sofie Desmet), Flikken (Sylvia Vereecke in 2002, Isabel Caron in 2007) en Spoed (Katrien De Smet). Thys was ook te zien in de fictiereeks Goesting en had een gastrol in Dag & Nacht: Hotel Eburon als Damienne Daelman. In 2012 speelt ze in De vijfhoek op Eén.

Volgens het Radio 1-programma Alaska is Chris de Rozane uit het gelijknamige liedje van Wim De Craene.Ze is de zus van de actrice Leah Thys, vooral bekend als ‘Madame’ Marianne Bastiaens uit Thuis. In 2008 mocht ze even weer terug naar Thuis om terug de zus van Marianne te spelen.

Bron: Wikipedia
  • Naam
  • chris_thys 
  •