Profiel

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger

Arnold Alois Schwarzenegger (Thal (Oostenrijk), 30 juli 1947) is een Oostenrijks-Amerikaans bodybuilder, acteur en politicus. Van 17 november 2003 tot 3 januari 2011 was hij gouverneur van de Amerikaanse staat Californië. Schwarzenegger is bekend van films als The Terminator-trilogie,, Kindergarten Cop, Twins en Predator

Arnold Schwarzenegger werd geboren in Thal vlakbij de Oostenrijkse stad Graz. Arnold had een oudere broer Meinhard, geboren op 17 juli 1946 en gestorven bij een auto-ongeluk op 20 mei 1971. Arnold heeft als dienstplichtig militair in 1965 een jaar gediend in het Oostenrijkse leger als tankchauffeur. Hij werd Amerikaans staatsburger in 1983 en haalde een Bachelors graad aan de University of Wisconsin in International Marketing en Business Administration.

Arnold Schwarzenegger trouwde in 1986 met ex-NBC televisiejournalist Maria Shriver, een dochter van Sargent Shriver, running mate van democraat George McGovern tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 1972, en Eunice Kennedy Shriver. Zij kregen samen vier kinderen. In februari 2011 maakte Schwarzenegger op Twitter bekend dat hij terug zou keren naar Hollywood, hoewel hij een aantal jaren daarvoor zei geen grote rollen in films meer te ambiëren. In september 2011 heeft Schwarzenegger besloten een autobiografie te gaan schrijven: Total Recall:My Unbelievably True Life Story. Bron: Wikipedia.
  • Naam
  • Arnold Schwarzenegger 
  •