Young At Heart

Rita Reys • CD

€ 9,99

1 - 2 Weken

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Jazz-zangeres Rita Reys is op 88-jarige leeftijd overleden. Ze was de bekendste jazz-zangeres van Nederland. Ze werkte samen met jazz-grootheden als Dizzy Gillespie, Johnny Griffin en Lester Young. In 2011 stond ze 70 jaar op het podium.

In 2010 verscheen haar, als we goed geteld hebben, 47ste album: Young At Heart. Daarop staan opvallende, door Peter Beets gearrangeerde songs, afkomstig uit vele decennia jazz- en popmuziek. Op de cd spelen naast de begeleidingsband van Ruud Jacobs (broer van Pim) ook tenorsaxofonist Scott Hamilton en organist Thijs van Leer mee. De repertoirekeuze kwam heel spontaan tot stand. ,,Ik vind wat leuk, de band vindt wat leuk en dan proberen we het uit. Ligt het goed, dan doen we het. Zo niet, dan proberen we wat anders. Een vriendin kwam met de titelsong Young At Heart aandragen. Omdat ze de tekst zo op mij van toepassing vond. Daar had ze helemaal gelijk in, al blijft het bij ieder nummer eigenlijk wat je er zelf van maakt.

Ik zing ieder lied altijd anders. Er is nooit dezelfde versie. Rita Reys zingt als Rita Reys. Als ze me een stuk voorspelen, dan geef ik er altijd mijn eigen draai aan. Eigenlijk draait alles om teksten instuderen. Als je dat goed doet, dan begrijp je die. Dan moet je wel goed timen. Daar zit het geheim. Ik heb een eigen klankkleur, een eigen aanpak. Dat maakt ieder lied daarna ook een beetje van Rita Reys. Alles wat ik aanpak, werkt vaak, zo is gebleken. Dat weet je nooit van tevoren. In de jaren zeventig maakte ik een aantal bokkensprongen met het zingen van door Rogier van Otterloo gearrangeerd werk van onder meer Burt Bacharach en Michel Legrand. Niet aan beginnen, adviseerden ze me vooraf. Waarom niet?, dacht ik. Het werd een geweldig succes en mijn publiek vele malen breder.”

Tracklist

 1. 1. You Leave Me Breathless
 2. 2. Young At Heart
 3. 3. You Hit The Spot
 4. 4. Stairway To The Stars
 5. 5. Love Me Or Leave Me
 6. 6. It's You Or No One
 7. 7. Body And Soul
 8. 8. Dearly Beloved
 9. 9. Dream A Little Dream Of Me
 10. 10. I Remember You
 11. 11. The Very Thought Of You
 12. 12. Detour Ahead

Details:

EAN8716773002494
TaalEngels
UitvoeringCD
PlatenmaatschappijWedgeview Music
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 10 mm.
Gewicht100 gr.  

Recent bekeken producten