Wim De Craene - Integraal

• CD eci.nl klanten

€ 30,99

1 - 2 Weken

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Deze unieke box bundelt alle officiële albums van Wim De Craene, zanger, tekstschrijver en componist, vaak ingedeeld onder kleinkunst, ofschoon hij ook met popmuziek en andere stijlen experimenteerde

Deze unieke box bundelt alle officiële albums van Wim De Craene, zanger, tekstschrijver en componist, vaak ingedeeld onder kleinkunst, ofschoon hij ook met popmuziek en andere stijlen experimenteerde. Zijn bekendste liedjes zijn waarschijnlijk "Tim", "Rozane", "Breek uit jezelf" en "Mensen van 18", een duet met Della Bosiers.

Wim De Craene met zijn subtiele en ironische teksten geldt nog altijd als een van de vernieuwers van het Vlaamse luisterlied. Tal van gevestigde artiesten en nieuwkomers vernoemen hem als hun voorbeeld voor wat ze doen of willen doen. Bij leven voelde Wim zich onbegrepen en miskend maar die erkenning is er na zijn dood te laat in veelvoud gevolgd. Tot vandaag zijn er dagelijks nog altijd één tot meerdere nummers terug te vinden op de speellijst van de Vlaamse radiozenders.

Liedjes van Wim worden nog ieder jaar vermeld in ‘De 100 beste van ...’ en ‘De 1.000 beste van ...’, krijgen ereplaatsen in ‘Zo is er maar één’ en in de ‘Eregalerij’. Een 12-tal collega’s brachten een cover en zijn liedjes zijn ondertussen terug te vinden op een 80-tal verzamelalbums. Dimitri Van Toren, Hans De Booij, Marijn Devalck en Della Bosiers verwerkten hun herinnering aan Wim De Craene in een eigen liedje.

Details:

EAN0602547024107
Aantal delen8
UitvoeringCD
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 35 mm.
Gewicht300 gr.

Recent bekeken producten