Various Artists - Funky Town

• CD

€ 20,99

1 - 2 Weken

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het muziekprogramma "Funky Town" was in de jaren 80 een van de meest vernieuwende radioprogramma’s van BRT 2 en het mekka van de zwarte soul- en funkmuziek en werd tot in het buitenland beluisterd. Vooral zwarte Amerikaanse militairen die in Duitsland gekazerneerd waren, hingen aan de boxen.
Het originele "Funky Town"-team bestond uit Wim Mertens, Ivan Hermans, Gust De Meyer, Annemie Coppieters en Guy De Pré. Guy De Pré is de enige van het vijftal die nog aan de slag is bij Radio 2. "We speelden vier uur hetzelfde genre muziek en waren daarmee trendsettend in Vlaanderen", aldus De Pré over het succes van "Funky Town".
"Funky town", dat 10 jaar lang werd uitgezonden op Radio 2, keert nu eenmalig terug op de radiozender. Guy De Pré presenteert nog eens een uitzending naar aanleiding van de week van de klassiekers van de jaren 80 op Radio 2. De uitzending is te beluisteren op vrijdag 5 juni 2015.
Om deze uitzending extra luister bij te zetten, zette Guy De Pré een selectie van het allerbeste op 2CDs, met de grootste soul & funkclassics van toen, maar ook de originele programmajingles uit de jaren 80 zullen menig luisteraar een flashback van jewelste bezorgen.
De “Funky Town”-compilatie: een heerlijk tijdsdocument dat ongegeneerd op de heupen mikt, u aangeboden met het keurmerk van de grootste radio van het land!

Details:

EAN0600753616499
Aantal delen2
UitvoeringCD
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 24 mm.
Gewicht200 gr.

Recent bekeken producten