The Lau - Platina Blues

The Lau • CD

€ 10,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Thé Lau neemt dit jaar afscheid. De zanger en schrijver van ondermeer ‘Iedereen Is Van De Wereld’, ‘Open’ en ‘Blauw’ heeft al enige tijd kanker. “Ik ben blij dat het me nog gegund is om op het podium met vrienden afscheid te nemen van het publiek.”, aldus Thé Lau.

De zanger geeft in juni nog vier grote concerten in Nederland en België. Waaronder voor het eerst in zijn carrière op Pinkpop en een concert in de Heineken Music Hall. Daarnaast werkt hij aan een grote roman. En dan is er het album ‘Platina Blues’.
Een bijzonder muziekstuk welke zijn recente ervaring in het ziekenhuis beschrijft. Tom Barman, voorman van dEUS, mocht het album onlangs al horen en beschreef het als “Pakkend, bloedmooi, uitstekend gedoseerd. Ik denk dat het een meesterwerk is.”

Thé Lau zelf schreef het volgende over het album wat opvallend genoeg geen tracklist kent. “Platina Blues is een muzikale droomreis. Het stuk, een ostinato van 40 minuten, speelt zich af tussen 1u en 6u ‘s nachts in kamer 10 op de 5e etage van een ziekenhuis. De dromer kijkt door een raam vol regendruppels uit over de stad en wordt, gekoppeld aan een morfine-infuus meegesleept in een roes waarin hij door engelen wordt toegezongen, een dwaallicht volgend, het ziekenhuis uitsluipt en door troosteloze buitenwijken, verlaten weiden, donkere bossen en langs kolkende rivieren rondzwerft tot aan de top van een berg waar hij, boven de wolken en beschermd door het licht van de maan aan zijn vervolger, de ‘kale haveloze dood’, zal ontsnappen. Zal het lukken?
Zijn dromen zijn 'verboden voor de dood', maar of die er ook zo over
denkt...’

Tracklist

  1. 1. Slapen, De Dood (009:50)
  2. 2. Stemmen Van Engelen, Waar Ben Ik\ (009:56)
  3. 3. Parels, Dwaallicht (016:30)
  4. 4. Pauwenoog, Platina Dag (003:58)

Details:

EAN8712629971334
UitvoeringCD
Speelduur40
PlatenmaatschappijLabels A Greytown Record
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 10 mm.
Gewicht100 gr.  

Recent bekeken producten