Razorblade Lemonade

Heist • CD

€ 14,99

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Heist ontstaat wanneer gitarist/producer Thijs van der Klugt en zanger/gitarist Alex Krottje (ex-Cereal) in 2004 hun krachten bundelen en aan een nieuw geluid beginnen te werken. Twee jaar later voegen drummer Tim Rosman en bassist Axel van Oort (MissAntarctica, Keith Caputo) zich bij de band. Met tweede gitarist Niels Tusenius (MissAntarctica, Club of High Eyebrows) werd de huidige bezetting in 2007 voltooid.
Het jaar 2008 brengt Heist grotendeels door in de studio om de kenmerkende en eigenzinnige ‘sound’ te ontwikkelen. In hetzelfde jaar gooit de band hoge ogen op Bevrijdingspop te Haarlem, neemt Life of Agony zanger Keith Caputo de band mee als voorprogramma op zijn solo-tour en verzorgt Heist support shows voor o.a. Clutch en Helmet. Optredens op 3fm en aandacht in de media volgen vanzelf.
Onder leiding van Thijs van der Klugt, produceert de band verspreid over 2008 en 2009 haar debuutalbum. Justin Shurtz (Björk, Sigur Ros, Lenny Kravitz) verzorgde vervolgens voor een professionele mastering van de plaat in de Sterling Sound studio te New York.
Recensies die volgen zijn overweldigend positief. De band werd geselecteerd voor de Sena Performers Award, was 'editors pick' bij Serious Talent, stond met "Keep Me Where the Light Is" op de 2e Hollandse Nieuwe compilatie van 3voor12, kreeg een 9.4 voor het album in de januari editie van Aardschok magazine, was artiest van de week op Musicfrom.nl en werd daar tevens getipt als een van de beloftes voor 2010.

Details:

EAN0859702460939
TaalEngels
UitvoeringCD
PlatenmaatschappijSplinter
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 10 mm.
Gewicht100 gr.  

Recent bekeken producten