Phoenix

Leonore • CD

€ 15,99

1 - 2 Weken

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Feisty en zoetgevooisd, maar ook scherp en sarcastisch. Leonore, de Brusselse band rond zangeres Chloë Nols, speelt muziek die stilletjes overgaat van licht naar donker, tot opnieuw de dag aanbreekt. De groep brengt zijn debuutalbum Phoenix uit, na goed twee jaar optreden, samen met groepen als Avi Buffalo, Amatorski, Intergalactic Lovers en Eefje de Visser.

Gerenommeerde singer-songwriter Hannelore Bedert, topgitarist Thomas Vanelslander (Gorki en Arno) en rockband Balthazars geluidsman Filip Tanghe produceten het album mee. Op de plaat wisselen akoestische nummers elkaar moeiteloos af met het intieme geweld van een volledige bezetting. Hun song 'The Island' werd door De Nieuwe Lichting van Studio Brussel opgepikt en zet de toon.

De band verraste onder meer Kurt Overbergh, artistiek directeur van Ancienne Belgique: “Soms voel je gewoon: yep, met zo’n uitgepuurde songs kan je alleen maar scoren. En plots vraag je je af: zullen we Leonore niet gewoon met zijn allen omarmen?”. CuttingEdge riep Leonore uit tot ‘Talent van het Jaar’. Om het album te kunnen maken, startte zangeres Chloë een succesvolle crowdfundingcampagne op, waarbij ze op zes weken tijd 10.000 euro verzamelde.

Chloë Nols richtte Leonore op in het najaar van 2013. De band bestaat naast de zangeres/gitariste uit Joren Cautaers (drum), Quinten De Vlaeminck (bas en contrabas), Jasmijn Lootens (cello en gitaar) en Michaël Verlinden (toetsen en samples). De band trad al op in cultuurtempels zoals Ancienne Belgique, Botanique, De Vooruit, Trix en Mezz, en staat te popelen om ook het buitenland te veroveren.

Details:

EAN8714691032593
UitvoeringCD
PlatenmaatschappijLeonore Music
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 10 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten