Mijn Leven Is Een Lied

Willy Alberti • CD

€ 75,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Voor het eerst is het complete oeuvre van één van Nederlands grootste zangers ooit op deze manier bij elkaar gebracht.
Willy’s carriere begint in 1940 wanneer hij als 14-jarig jochie de single ‘Mijn Sprookjesboek’ uitbrengt. Wat volgt is een aaneenschakeling van succes, waarbij hij vooral in de jaren 60 en 70 zijn hoogtijdagen viert. Zo wordt zijn uitvoering van de single ‘Marina’ wereldwijd meer dan 1 miljoen keer verkocht, is hij de eerste Nederlandse artiest die een Edison in ontvangst neemt, treedt hij diverse malen op tijdens het prestigieuze San Remo Songfestival en scoort hij negen top 10-hits in Nederland, waaronder drie nummer 1-hits.

De box is onderverdeeld in een aantal segmenten. Disc 1 t/m 7 zijn gevuld met alle Nederlandstalige en Italiaanse singles, b-kanten en curiosa. Disc 8 bevat alle Ajax-liedjes, terwijl disc 9 t/m 15 alle complete albums en EP’s bundelt. Op disc 16 en 17 is voor het eerst het complete werk van De Straatzangers samengebracht (het duo dat Willy vormt met goede vriend Max van Praag), disc 18 t/m 20 bevatten alle singles en albums die hij opneemt met dochter Willeke en disc 21 en 22 de drie albums van Willy met zijn neef Johnny Jordaan. De laatste twee discs zijn, onder de naam ‘De Radio Jaren deel 1 en 2’, gevuld met unieke opnamen, waarvan deel 1 eerder dit jaar is bijgevoegd in het door de familie Alberti uitgegeven boek ‘Van Levenslied Tot Opera’.

In totaal bevat de box ruim 500 tracks. Meer dan 200 van deze tracks zijn niet eerder op cd verschenen; 25 nummers zijn niet eerder verschenen opnamen uit het privéarchief van de familie Alberti.
Van veel van de opnamen die niet eerder op cd zijn verschenen, zijn in de loop der jaren de mastertapes vergaan. Diverse opnamen zijn zodoende rechtstreeks digitaal gemasterd vanaf de originele 78- en 45 toeren vinyl platen. Alle individuele cd-hoesjes in de box zijn prachtig vormgegeven en voorzien van informatie over de jaartallen en herkomst van alle nummers.

Willy’s zoon Tonny Alberti heeft het voorwoord voor het bijbehorende boekje geschreven, dat verder ook een aantal mooie en unieke foto’s, een nieuw geschreven biografie en replicateksten uit oude EP’s bevat. Willeke en Tonny hebben beiden hun volledige medewerking verleend aan de totstandkoming van deze box set.

Details:

EAN0602547448095
Aantal delen24
UitvoeringCD
PlatenmaatschappijUniversal
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 35 mm.
Gewicht300 gr.  

Recent bekeken producten