Kenny B - Kenny B

Kenny B • CD

€ 14,99

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kenneth Bron, oftewel Kenny B, ofwel de Surinaamse zanger met de meeste nummer één hits in eigen land heeft zijn nieuwe album af.
Na diverse succesvolle albums in het Engels, Aucaans en Sranantongo stapt Kenny B over op het Nederlands.

Kenny B stond al op de radar van Top Notch baas Kees de Koning. Op vakantie in Suriname, was er helemaal geen ontkomen meer aan. “Je hoorde bijna niets anders in Paramaribo." Onder de indruk van zijn invalshoeken en de thematiek van de liedjes vroeg De Koning de zanger om een aantal van zijn teksten te vertalen naar het Nederlands. “Zes weken lang hoorde ik niets meer van hem en toen stuurde hij ineens twee gloednieuwe liedjes. Ik werd helemaal weggeblazen en een week later hadden we een deal.”
“Het was een uitdaging”, erkent Kenny. “Nederlands is geen makkelijke taal voor muziekteksten.
Je zult moeten spelen met klanken en intonaties. Uiteindelijk raakte ik helemaal in de ban en ben ik gek op de nummers.” Ondanks de nieuwe koers is Kenny zijn moedersland niet vergeten. “Nee joh, dit album is absoluut ook voor Suriname. Zij zullen dit zeker diggen. Ik zie het zelf als een mooie toevoeging aan de Surinaamse muziek.

Tracklist:
01. Alleen Jij
02. Als Je Gaat
03. So Yu Ben Taigi Mi
04. Een Man Mag Niet Huilen ft. Jayh
05. Tjaipi Lobi ft. Tekisha
06. Zij Is De Duivel
07. Na Regen Komt Zonneschijn
08. Yamba ft. ND
09. Parijs
10. Neks Ne Tai ft. Tekisha
11. Vrienden
12. Jij Bent De Liefde
13. Paramaribo-o-o ft. Jeffrey Spalburg

Reviews & recensies

Nederlandstalig debuut van Surinaamse sensatie

Na diverse succesvolle albums in het Engels, Aucaans en Sranantongo stapt Kenny B over op het Nederlands. Kenny B (Kenneth Bron) zingt al vanaf zijn achtste. Op zijn 28e kwam hij naar Nederland. Zijn succesvolle carrière zorgde ervoor dat hij regelmatig in het buitenland en nog veel vaker in Suriname te vinden was. De zanger stond al een tijdje op het verlanglijstje van Top Notch baas Kees de Koning. Hij vroeg de zanger om een aantal van zijn teksten te vertalen naar het Nederlands. Na zes weken kwam Kenny B met twee gloednieuwe Nederlandstalige songs. De Koning: "Ik werd helemaal weggeblazen en een week later hadden we een deal!” Kenny B's zonnige mix van Nederlandse teksten met aanstekelijke reggae en dancehall-ritmes werkt. Het was dan ook meteen goed raak: de eerste single van het album Kenny B, Als je gaat, bereikte op Spotify - met één miljoen streams in één week! - een duizelingwekkend hoge notering. En dat smaakt natuurlijk naar méér. Dat komt helemaal goed, want naast eerdergenoemde hit vind je op dit album ook de opvolger Parijs en nog eens 11 heerlijke tracks waar je direct vrolijk van wordt! Hebben!!!

Bekijk alle reviews van Ivo Daemen 


Details:

EAN0602547407283
UitvoeringCD
PlatenmaatschappijTop Notch
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 10 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten