Girl

Pharell Williams • CD

€ 10,99

1 - 2 Weken

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de ochtend van 19 februari verraste Pharrell Williams de wereld met de aankondiging van zijn debuutalbum G I R L. Op Instagram plaatste hij rond 6 uur Nederlandse tijd een teaser waarin hij het nieuwe album presenteerde.

"When Columbia Records presented me with the opportunity to make an album, three things came to mind," zegt Pharrell. "One was the sense of overwhelming honor that I felt when I realized that they were interested in partnering with me on the album that I had always dreamt of making. Two, it would have to feel festive and urgent. And three, I instantly knew it would be called
G I R L. I hope you like it."

Het succes van "Happy" (ook te beluisteren op het nieuwe album) blijft groeien. Op dit moment staat de track op #1 iTunes in de Verenigde Staten en heeft deze status in meer dan 175 landen behaald waaronder ook Nederland. Voor dit nummer is hij genomineerd voor een Oscar, waar hij tijdens de uitreiking tevens een optreden zal verzorgen. Daarnaast heeft Pharrell meerdere Grammy's mogen ontvangen waaronder Producer van het jaar, Album van het jaar (Random Access Memories, Daft Punk), Track van het jaar (Get Lucky, Daft Punk) en voor Beste Optreden van een Duo/Groep in de categorie pop (Get Lucky, Daft Punk).

Tracklist

  1. 1. Marilyn Monroe - Williams, Pharrell (005:51)
  2. 2. Brand New - Williams, Pharrell / Timberlake, Justin (004:31)
  3. 3. Hunter - Williams, Pharrell (004:00)
  4. 4. Gush - Williams, Pharrell (003:54)
  5. 5. Happy (From 'despicable Me 2') - Williams, Pharrell (003:53)
  6. 6. Come Get It Bae - Williams, Pharrell (003:21)
  7. 7. Gust Of Wind - Williams, Pharrell / Calhoun, Ann Marie / Glennie-Smith, Nick (004:45)
  8. 8. Lost Queen - Williams, Pharrell (003:26)
  9. 9. Know Who You Are - Williams, Pharrell / Keys, Alicia (003:56)
  10. 10. It Girl - Williams, Pharrell (004:49)


Reviews & recensies

Een lekkere happy plaat met een lekker mix van r&b, soul en funk

2013 was muzikaal het jaar van Pharell. Alles waar hij zijn naam aan verbond, leek in goud te veranderen met als resultaat drie monsterhits achter elkaar: Get Lucky, Blurred Lines en natuurlijk Happy. Als kers op de taart verscheen begin 2014 plots zijn tweede soloplaat getiteld G I R L, een lofzang aan vrouwen. Met een mooie mix van r&b, soul en funk, duidelijk beïnvloed door legendes als Michael Jackson en Marvin Gaye, bezingt Pharell al het vrouwelijk schoon, waarbij hij regelmatig zijn hoge kopstem goed gebruikt. Hierbij krijgt hij hulp van grote namen als Justin Timberlake, Miley Cyrus en Alicia Keys. Alhoewel de producties hier en daar wel erg gelikt klinken, blijft het een heerlijke positieve plaat die je gegarandeerd een happy gevoel geeft.

Bekijk alle reviews van Ivo Daemen 


Details:

EAN0888430550728
UitvoeringCD
Speelduur42
PlatenmaatschappijColumbia
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 10 mm.
Gewicht100 gr.  

Recent bekeken producten