De Brandweerman

Kiers Bart • CD

€ 6,99

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De tijd dat een brandweer alleen uitrukte voor een brand, ligt al ver achter ons. De laatste tien jaar is er heel veel veranderd in de structuur van de brandweer. Per januari 2014 gaat de brandweer dan ook in regionaal gebied verder in samenwerking met de ambulancedienst en de politie.
De brandweerman zal dan ook eigenlijk hulpverlener heten. In Nederland zijn op dit moment ongeveer 26900 brandweerlieden waarvan 20% beroepsmatig. De meeste beroepskorpsen zitten in de grote steden en in grote industriegebieden, daarnaast zijn er ook nog gecombineerde korpsen met deels beroeps en vrijwilligers.
Brandweerman/vrouw is een veeleisende job die zeker risico inhoudt. Helaas is het maar al te vaak gebeurd dat een brandweerman/vrouw de dood vindt bij een hulpverlening, vandaar op deze CD een lied ter ere van hen die zijn omgekomen. Op zaterdag 16 juni 2012, was er voor het eerst een herdenking voor omgekomen brandweermensen in Arnhem.
Vanaf nu is dat dan ook de datum dat we onze collega´s gaan herdenken.
Het ereteken voor omgekomen brandweermensen zijn twee waterstralen die elkaar op 10 meter hoogte treffen en daarmee een ereboog vormen. Deze CD is een ode aan alle hulpverleners, die dag en nacht in touw zijn om mens en dier te redden onder vaak zeer moeilijke omstandigheden

Details:

EAN8714069104358
TaalEngels
UitvoeringCD
PlatenmaatschappijPrent Music
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 10 mm.
Gewicht100 gr.  

Recent bekeken producten