Young China Collection

Documentary, Movie • DVD

€29,99

€28,99

Je bespaart 3%

1 - 2 Weken

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Deze Young China Collection bevat vier recente films van jonge, getalenteerde makers uit China waar het fonds de ontwikkelingen altijd op de voet heeft gevolgd. Inmiddels gevierde arthouse regisseurs als Jia Zhangke en Wang Bing werden in een vroeg stadium van hun carrière door het fonds ondersteund. Met trots presenteren we deze nu nog onbekende makers met hun zeer verschillende films die elk een verrassende kijk bieden op hedendaags China: Floating in Memory van Peng Tao, Er Dong van Yang Jin, Perfect Life van Emily Tang en Fujian Blue van Weng Shou-Ming.

Floating in Memory (Peng Tao) China 2009, 107 min.
Schijnbaar eenvoudig noodlotsdrama dat veel weg heeft van een film van de gebroeders Dardennes. Een jongeman met verkeerde connecties toont interesse in een leuk winkelmeisje. Genomineerd voor een VPRO Tiger Award op het festival van 2009.

Er Dong (Yang Jin) China 2008, 150 min.
Epische low budget vertelling over de volwassenwording van de ontwortelde hoofdpersoon Er Dong in het hedendaags China. Ongepolijst en authentiek.

Perfect Life (Emily Tang) Hong Kong 2008, 97 min.
Twee vervlochten verhalen; een intrigerend, fictief portret van een koppige jonge vrouw die probeert te ontsnappen aan haar armoedige bestaan in het ijskoude Mantsjoerije. En fragmenten uit het leven van een Hongkongse met huwelijksproblemen, in documentaire stijl.

Fujian Blue (Weng Shou-ming) China 2007, 91 min.
Sfeervol en energiek debuut over crimineeltjes die met chantage hun moderne levenstijl financieren. Het tweede verhaal gaat over een zachtaardige jongeman die twijfelt of hij zijn geluk in het Westen zal beproeven. Genomineerd voor een VPRO Tiger Award op het festival van 2008.

Tracklist

  1. 1. Floating In Memory
  2. 2. Er Dong
  3. 3. Perfect Life
  4. 4. Fujian Blue

Details:

EAN8717903481912
TaalMandarijn
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs4
UitvoeringDVD
Speelduur445
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital
LeeftijdsindicatieOnbekend
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Recent bekeken producten