World War II-4-6

Documentaire • DVD

€19,90

€18,99

Je bespaart 5%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit is het verhaal van de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van de mensheid. Een verhaal van heldenmoed en gruwel, technologie en terreur, avontuur en zelfopoffering. Het is de geschiedenis van landen in oorlog. Deze vijfdelige reeks toont u in 13 episodes uniek beeldmateriaal gedraaid door British Movietone, het bioscoopjournaal van destijds. Een must voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de 2de wereldoorlog.

4. Een kleine overwinning
De zelfverzekerde Britse en Franse legers, die vechten met de verouderde uitrusting van Wereldoorlog I, delven het onderspit tegen de gedurfde strategie en de revolutionaire tactieken van de Duitse Blitzkrieg. Volledige vernedering en verslagenheid veranderen in “Een kleine overwinning”, want de massale terugtrekking uit Duinkerken zorgt er voor dat het Britse leger geen dag langer hoeft te vechten. Frankrijk geeft zich over en Charles De Gaulle wordt de leider van de vrije Fransen. Het Britse Rijk staat nu alleen in zijn strijd tegen het nazisme. Hitler verstevigt zijn grip door een onderzeese oorlogsvoering terwijl de Britten zich voorbereiden om een invasie tegen te houden.

5. Legendarische tijden
Het Britse Volk kent zijn moment van glorie wanneer de RAF de Duitse luchtmacht verslaat in de Strijd om Brittanië, en Hitler de geplande invasie afblaast. Terwijl Winston Churchill probeert om Amerika bij de Europese oorlog te betrekken, wordt Franklin Roosevelt herkozen en hij belooft dat er geen Amerikaanse jongens zullen sterven in buitenlandse oorlogen. Maar alle tekenen wijzen er op dat Amerika door gevechten in de Stille Zuidzee meegesleurd zal worden in het oorlogsgeweld. Hitlers bondgenoot Mussolini begint op eigen initiatief een aantal rampzalige veldslagen. De Britten proeven hoe een overwinning smaakt wanneer ze de Italiaanse troepen uit Noord-Afrika terugdrijven.

6. De wereld houdt zijn adem in
Door de wilskracht van Adolf Hitler breidt de terreur zich uit naar het Oosten. Duitse troepen trekken naar Joegoslavië, Griekenland en Kreta. De Duitsers redden de Italianen in Noord-Afrika en een legende wordt geboren wanneer Rommel de leiding neemt over het Afrika-Korps. Roosevelt noemt Amerika “het arsenaal van de democratie”. Volgens Hitler houdt de hele wereld zijn adem in wanneer de grote inval van de Nazi’s in Rusland, operatie Barbarossa, begint.

Details:

EAN5400644020627
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur165
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten