World War II-1-3

Documentaire • DVD

€19,90

€18,99

Je bespaart 5%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit is het verhaal van de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van de mensheid. Een verhaal van heldenmoed en gruwel, technologie en terreur, avontuur en zelfopoffering. Het is de geschiedenis van landen in oorlog. Deze vijfdelige reeks toont u in 13 episodes uniek beeldmateriaal gedraaid door British Movietone, het bioscoopjournaal van destijds. Een must voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de 2de wereldoorlog.

1. De aanloop naar de oorlog
De naweeën van Wereldoorlog I achtervolgen een generatie politieke leiders. Het Verdrag van Versailles was geschreven om langdurige vrede te waarborgen. Maar het brengt Europa alleen instabiliteit en leed. Fascisme doet zijn intrede op het Europese vasteland. Steeds meer mensen zien geweld en oorlog als enige uitweg. We zien hoe de oorlog in Europa ontstaat en hoe Hitler steeds meer macht krijgt. Het is het verhaal van de Spaanse Burgeroorlog, de agressie van Italië in Ethiopië en het ontstaan van de oorlog in Azië. Deze aflevering toont de eerste schoten van de oorlog, afgevuurd in China…

2. Het einde van de illusie
De crisis van Munchen en de Verzoeningspolitiek van Chamberlain worden altijd geassocieerd met de oorlog. Hitler dreigt met oorlog tegen Tsjecho-Slowakije en de Britse en Franse leiders geven hem daartoe alle ruimte. Door deze geschiedenis is “verzoening” “overgave” gaan betekenen. De Europeanen ontvangen de verzoeningspogingen van Hitler met open armen. “Het einde van de illusie” laat ons opnieuw nadenken over de zogenaamde overgave en vertelt hoe “vrede in onze tijd” omsloeg in oorlog door de Duitse invasie in Polen.

3. De oorlog die geen oorlog was
Nadat Polen in een paar weken vernietigd is, keert de vrede terug in Europa. Pas twee maanden na het uitbreken van de oorlog, sterft de eerste Britse soldaat. Europa noemt deze periode de “nepoorlog”, de oorlog die er geen was. Maar in de rest van de wereld is het wel onrustig. Rusland begint een oorlog met Finland, de Japanse troepen, gedreven door hebzucht en verovering, zetten in China hun oorlog voort. De Europese vijanden vechten alleen op zee. De vrede in Europa wordt verstoord wanneer Duitsland Noorwegen binnenvalt en de Britse en Franse troepen verslaat. De Britse regering valt en Winston Churchill komt aan de macht.

Tracklist

  1. 1. De Aanloop Naar De Oorlog
  2. 2. Het Einde Van De Illusie
  3. 3. De Oorlog Die Geen Oorlog Was

Details:

EAN5400644020610
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur165
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten