Voorbij Goed En Kwaad - Arnon Grunberg

Documentary • DVD

€19,90

€17,99

Je bespaart 10%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De ondertitel van Nietzsches Voorbij goed en kwaad luidt: "Voorspel van een filosofie van de toekomst". Arnon Grunberg, de belangrijkste Nederlandse romancier van dit moment, gaat in gesprek met de "filosofen van de toekomst". Wat hebben zij ter harte genomen en wat hebben zij verworpen? Ofwel, hoe ziet de moraal van de hedendaagse filosofie, na de slachtpartijen van de vorige eeuw, eruit?

Peter Sloterdijk spreekt over het belang van trainingsethiek en Avishai Margalit licht toe dat het erom gaat vernedering te voorkomen door juiste maatschappelijke voorwaarden te creeren. Joop Goudsblom benadrukt dat hij als socioloog diagnoses stelt in plaats van recepten uitschrijft en Marc De Kesel geeft een psychoanalytische duiding van goed en kwaad. Eric Schliesser doet een boekje open over de gebrekkige moraal onder filosofen als mensen van vlees en bloed. Paul Cobben gaat in op de vraag hoe filosofie vrijheid moet garanderen, terwijl Stine Jensen de grenzen van Grunbergs privacy overschrijdt...

"De moraal is het cadeaupapier waaronder dat andere, veel diepere en werkelijkere verlangen schuilgaat: het verlangen naar macht, seks en vernietiging."
Arnon Grunberg

Details:

EAN8717306272469
TaalNederlands
Aantal DVDs4
UitvoeringDVD
Speelduur485
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.  

Extra's

  • DOOR ARNON GRUNBERG

Recent bekeken producten